En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En İyi Narkotik Polisi Anne Projesiİçişleri Bakanlığı tarafından, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” kapsamında Balıkesir’in Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından farkındalık semineri düzenlendi.
İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesiyle, uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yürütülerek, uyuşturucu kullanımının henüz başlamadan önüne geçilmesi hedefleniyor.
Bu kapsamda Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesinde “En İyi Narkotik Polisi Anne” semineri düzenledi. Seminere Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, öğretmenler ve veliler katıldı.
Düzenlenen seminerde; uyuşturucu madde nedir, madde bağımlılığı nasıl anlaşılır, uyuşturucuya başlama nedenleri anlatılarak, uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde toplumsal duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) tanıtıldı.
Uyuşturucu ile mücadele konusunda tüm annelerden destek isteyen Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Bakanlığımızın hayata geçirdiği projenin amacının uyuşturucu ile mücadelede annelerin hassasiyetini ve duyarlılığını arttırmak olduğunu vurguladı. Bu kapsamda hayata geçirilen UYUMA aplikasyonu sayesinde daha hızlı müdahaleler gerçekleştirildiğini ifade eden Kaymakam Odabaş, annelerin desteğini isteyerek; “Bizim amacımız çocuklarımız zehirlenmesin. Geleceğimiz olan çocuklarımızı kaybetmeyelim. Bu kapsamda annelerden evlatlarının mutlaka takibini yapmalarını rica ediyorum” dedi. (10numarabasın)

En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi