Boğalar Çine’de eğitim yararına güreşecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğalar Çine’de eğitim yararına güreşecekÇine Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Yaşar Van, 27 Kasım Pazar günü boğa güreşi organize edeceklerini belirtirken, güreşten elde edilen geliri yine eğitime aktaracaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda düzenledikleri güreşlerden elde edilen gelir ile ilçedeki okullara katkı sunduklarını belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Yaşar Van, ilçede şenlik havasında bir organizasyona daha hazırlandıklarını belirtti.

Çine Cumhuriyet Stadı’nda düzenlenecek olan boğa güreşlerinin, sezonun son güreşi olacağını belirten Yaşar Van, tüm vatandaşları düzenlenecek olan festivale beklediklerini ifade etti. Muhtar Yaşar Van, “Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı olarak biz bu güreşlerin üçüncüsünü düzenliyoruz. İlk yaptığımız güreşi 22 Kasım 2017’de okul yararına yaptık. Cumhuriyet İlkokulu’nun bahçe duvarlarına yaptık. Kamera taktırdık. Kasalarına 5 bin lira para koyduk. Atatürk İlkokulu’na yardım ettik. Namık Kemal İlkokulu’na futbol topları aldık. Biz çocuklar için elimizden geleni yapıyoruz. Her şeyi çocuklar için yapıyoruz. Şimdi de 27 Kasım’da Cumhuriyet Stadında olacak olan bu güreşi, üniversitede ve lisede okuyan ihtiyaç sahibi çocuklara katkıda bulunmak için yapıyoruz. Ne kadar kazanırsak o da onların. Biz kendimiz için değil. Çocuklar için gelecekleri için yapıyoruz. 100’ün üzerinde boğa gelebilir. Bir şölen havasında olacak. Namı olan boğaları getireceğiz. İyi bir güreş olacak. İyi bir seyir olsun. Önemli olan herkesin katılması. Çinemize ücretsiz bilet dağıtacağız. Hayırseverlerden destek bekliyoruz. Muğla’dan, Antalya’dan, Söke, Bağarası, Köşk, Ödemiş’in köylerinden, Germencik’in köylerinden çok katılım oluyor bu güreşlere. Sezonun son güreşini ilçemize yakışır şekilde, festival havasında gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu. (Erdal Aydın)

Boğalar Çine’de eğitim yararına güreşecek