“Aydın’da su fiyatı doğalgazın tam 3 katı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Aydın’da su fiyatı doğalgazın tam 3 katı”Aydın’da su fiyatının, Rusya’dan ithal edilen doğalgaza göre 3 kat fazla olduğunu fatura örnekleriyle ortaya koyan CHP Aydın eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, “Bunu dile getiren Cumhur İttifakı mensubu siyasetçi var mı? Yok olmaz olamaz, bilmez bilemez, bilse de konuşamaz. Neden mi? Söyleyeyim kahrolası müşterek çıkar ve menfaatler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, aynı döneme ait ve aynı metreküp olarak tüketilen su ve doğalgaz faturası örneği ile Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) ithal edilen doğalgaza göre 3 kat fazla fiyatla su sattığını dile getirdi.

“BÜYÜKŞEHİR’İN VERDİĞİ SU HİZMETİNİN REZALETİNİ ORTAYA KOYACAĞIM”

Bu durumu muhalefet üyelerinin ses çıkartmamasının da şaşırtıcı olduğunu dikkat çeken Seyhan, “Aydın ili Türkiye’nin en su zengini şehirlerinden biri hem yeraltı hem de AK Parti iktidarının son 20 yıldır yaptığı barajlar ve göletler sayesinde yer üstü bakımından. Peki, bu kadar su zengini olan bir şehirde Rusya’dan ithal edilen doğalgaz mı pahalıdır? Yoksa Allah’ın verdiği ve iktidarın yaptığı barajlarda depolanan su mu? Ya bu da soru mu? Elbette su ucuz ya da olmalı diyorsunuz biliyorum. Kimse bu farkı bugüne kadar dikkate almasa da size çok net ve Aydın’da Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği su hizmetinin rezaletini ortaya koyacağım. Su ve doğalgaz tüketimi bildiğiniz üzere metreküp miktarı ile hesaplanır. Peki metreküp olarak harcadığımız su ve doğalgazı aynı metreküp oranında olsa sizce hangisine ne fatura öderiz. Söyleyeyim mi? Aydın’da suya, doğalgaza ödediğinizin en az 3 katı ödersiniz. Hadi canım sende atma Recep Din Kardeşiyiz diyorsunuz biliyorum ama alta birebir fatura örneklerinin ekran görüntüsünü koyacağım. Şimdi bir örnekle devam edersek. 18 metreküp su tüketen bir mesken Efeler İlçemizde ne kadar fatura ödüyor? Katı atık dahil 369 lira. Peki, 18 metreküp doğalgaz kullanan Efeler’de bir abone ne kadar ödüyor biliyor musunuz? Tamı tamına 119 lira.

Ne demiştim size, Aydın da aynı metreküp miktarında Allah’ın suyu döviz üzerinden ithal ettiğimiz doğalgazın tam 3 katı rakama satılıyor” açıklamasını yaptı.

“KAHROLASI MÜŞTEREK ÇIKAR VE MENFAATLER!”

Seyhan, “Vatandaş içinde bu durumu örnek gösteren veya sesini çıkarıp tepki gösteren var mı? yok. Bunu dile getiren Cumhur İttifakı mensubu siyasetçi var mı? İlçe başkanı var mı? İl başkanı var mı? Milletvekili var mı? Vali var mı? Umurunda mı Devletliler biliyor mu su faturası ya da doğalgaz faturaları ne kadar? yok olmaz olamaz, bilmez bilemez, bilse de konuşamaz. Her şey tıkırında, keyifleri yerinde ise onların umurunda mı sizce? Suyun ücreti veya doğalgaz faturası ne kadar olduğunu bilmezler. Ödedikleri veya ödeyecekleri faturalarda elbette umurlarında değil.

Ne anlasın tok açın halinden. Onlar ne anlıyor sizin halinizden ya da sizlerin verdiği oylarla seçildikleri makamlardan anlatayım. Mesela Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Didim’de bir hastanesine İş Yeri Açma Ruhsatı alması suyun ve doğalgazın fatura ücretinden daha önemlidir. Mesela yine Milletvekili Bekir Kuvvet Erim Nazilli’de satacağı bir tarlaya Su Abonesi alması ödediği ve ödeyeceği faturalardan çok daha önemli. Bir başka örnek Aydın’da ikamet etmeyen Mustafa Savaş iki dönem karşısına aday olup kaybettiği kişinin yönettiği şehirde tüketilen doğalgazın 3 katı miktarda su faturası alıyormuş halktan umurunda mı sizce? Değil ve olmayacak da. Neden mi? Söyleyeyim, kahrolası müşterek çıkar ve menfaatler! O zaman ne mi yapacağız. Sesimizi Yükselteceğiz ve Ankara’nın ve Siyasi İktidarın bizi duymasını Aydın ve Aydınlının Siyasi İdari ve Hukuki olarak haklarını teminat altına almalarını isteyeceğiz. Yoksa Aydın’da Aydınlı da çok ağlar. Millete bedava kömür dağıtan Aydın Büyükşehir Belediyesi garibana dağıttığı kömürün parasını sosyal yardım ayağına sizden tahsil eder. AK Parti milletvekilleri şahsi ikbalini sizin oylarınızı toplayarak kovalar. Sizde paşa paşa tertemiz duygularla gider, sempati duyduğunuz kişiye veya siyasi partiye destek ve oy verirsiniz. Bizler kör ve sağır olduğumuz sürece düzen değişmez evet ama zarar gören hep biz oluruz, bunu da unutmayın. Bunu anlayın artık Lütfen abilerim ablalarım. Yoksa daha çok ağlarız hep birlikte ellerimiz dizlerimizde.

Ayrıca, doğalgaz faturalarında KDV yüzde 18, su faturalarında ise yüzde 1. Hesaplamada bunu da değerlendirirsek arada ki fark daha da artar, hatırlatmak isterim” ifadelerine yer verdi. (Erdal Aydın)

“Aydın’da su fiyatı doğalgazın tam 3 katı”