Amerika’da iç savaş korkusu!

ABD'de seçim anketine göre, vatandaşların yüzde 21'i seçim sonrası iç savaş çıkma korkusu taşıyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

5 Kasım’da başkanlık seçimleri için sandığa gidecek ABD’de Demokratların adayı Kamala Harris ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasındaki yarış sürerken, yapılan bir ankette vatandaşların dörtte birinin seçim sonrası çıkabilecek iç savaştan korktuğu ortaya çıktı.

İngiltere merkezli araştırma şirketi YouGov’un anketine göre, ABD’lilerin yüzde 21’i başkanlık seçimlerinden sonra ülkede iç savaş çıkmasını “ihtimal dahilinde” olarak değerlendirdi. Katılımcıların yüzde 6’sı ise bu durumu “yüksek ihtimal” olarak belirtti.

2020 yılındaki başkanlık seçimlerinde mevcut Başkan Joe Biden’ın Trump’a karşı zaferinin ardından binlerce kişinin Kongre binasına yaptığı baskın hala hatırlarda. Anketin bin 266 katılımcısından yüzde 12’si, Trump’ın olası seçim zaferinin elinden alınması durumunda silaha sarılacak en az bir kişiyi tanıdıklarını ifade etti. Bu oran Harris destekçileri için yüzde 5 olarak kaydedildi.

Ankette ayrıca katılımcıların yüzde 84’ü ABD’nin on yıl öncesine göre daha bölünmüş olduğunu düşündüğünü belirtti.

Wall Street Journal’ın yaptığı son ankete göre, Cumhuriyetçi aday Trump, Demokrat rakibi Harris’e karşı yüzde 47’ye 45’lik bir farkla önde. Financial Times gazetesinin anketinde ise seçmenlerin yüzde 44’ü Trump’a ekonomi konusunda daha fazla güvendiğini ifade ederken, Harris’e güvenenlerin oranı yüzde 43’te kaldı.

Amerika’da iç savaş korkusu!