Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Amasya’da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali Açılış Töreni Katıldı Yılmaz festival açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Amasya’da

Betül Yılmaz/AMASYA-BHA

“Cumhuriyetimizin ‘Doğum Belgesi’ olarak nitelenen, Amasya Tamimi’nin ilan edildiği, vatanımızın kurtuluşuna kapı açan şanlı topraklarda programlarımıza devam ediyoruz.
105 yıl önce bu topraklarda yaşanan o milli ruh ve şuurun bir tezahürünü de bugün vatandaşlarımızla Cülüstepe’den saygı yürüyüşüne katılarak, Yavuz Selim Meydanı’nda Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali ile yaşatıyoruz.
Bu özel gün vesilesiyle, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kendisini İstiklal inancıyla karşılayıp “Paşam bütün Amasya emrinizdedir.” diyerek dirilişi muştulayan Amasya Müftüsü Hacı Hafız Tevfik Efendi’yi, tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum.
Amasya Tamimi’nin 105. Yıl Dönümünü kutladığımız etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diliyor, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Amasya’da