CHP Genel Başkanı Özgür Özel Amasya’dan siyasi partilere el uzattı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Amasya Tamimi’nin 105.yıl dönümü kutlamaları kapsamında Amasya’ya geldi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Amasya’dan siyasi partilere el uzattı

Betül Yılmaz/BHA-AMASYA

Genel Başkan Özel konuşmasında şu ifadelere bulundu;

“Amasya gibi bir şehzadeler kenti olan Manisa’dan, Manisalılardan hepinize selam getirdim, kabul buyurun. Şüphesiz tarihi bir gün Amasya Tamimi’nin 105.yılı resmi törenlere de katılacağız. Ama burada defalarca geldim Amasya’da bu sefer sizlerin karşısına Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olarak çıkıyorum. Amasya’da Turgay Başkanımla birlikte kırk yedi yıl sonra Belediye Başkanlığını kazanmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Emeklimiz çok, işsizimiz çok, çiftçimiz çok ve sorunlarınız çok. Böyle olunca siz emekliyi konuştukça Amasya memnun oluyor, destek artıyor. Çiftçinin sorunlarını konuştukça destek artıyor. Çiftçinin sorunlarını konuştukça destek artıyor. Ve siz Amasya’da olsanız da olmasanız da Amasya can kulağıyla sizi dinliyor.

Türkiye dünyada ürettiği tarım ürünleriyle kendisine yeten bir ülkeyken şimdi tarım ürünleri ithalatı yapan yurt dışında toprak kiralayan kendi topraklarını ekmezken Afrika’da tarım yaparak karnını doyurmaya çalışan bir ülke haline gelmiştir. Bunun sebebi çiftçiye sahip çıkmaması doğru destekleme projeleri yapmaması ve tarımı para kazanan değil, ekenin pişman olduğu, dikenin pişman olduğu ve her sene biraz daha kayıplarla banka borçlarının büyüdüğü bir ülke haline gelmemizdendir. Toprakların dörtte biri yabancıların ipotek koyduğu hale gelmiştir.

Bu ülkeyi yönetenler, yönetimlere destek veren ittifak orduları, Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli her meseleden bir beka sorunu tarif ederken ben bütün Türkiye’yi Sayın Erdoğan’ı, Sayın Bahçeli’yi gerçek beka sorununu görmeye davet ediyorum. Bunun için yapılması gereken iş belli bir çiftçiye sahip çıkılacaktır. Ülkenin kurucusu gibi bakılacak, çiftçi milletin efendisi yapılacaktır.

Dün Sayın Erdoğan’la bir araya geldiğimizde emeklilerin maaşının derhal asgari ücrete çıkarılması gerektiğini asgari ücrete de bu ay sonunda enflasyon iyileştirmesi yapılması gerektiğini açıklanan maliyetin altındaki 17 liralık çay fiyatının 25 liraya çıkarılması gerektiğini, açıklanan maliyetin altındaki 9,25 liralık buğday fiyatının 15 liraya çıkarılması gerektiğini Sayın Erdoğan’a ifade ettim.

Partimizin üç değerli ekonomi kurmayı önümüzdeki günlerde Mehmet Şimşek’le bir araya gelecek. Vergide adalet önerimizi somutlaştıracak. Ardından mecliste hiçbir parti, hiçbir vatandaşın temsilcisi dışlanmadan meclisin çalıştırılması, adaletli bir vergi sistemine geçilmesi, emekli maaşına, asgari ücrete ve tarım ürünlerine zam verilmesi, bu yoksulluğun çaresinin çözülmesi istenmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partidir. O ki Cumhuriyet için kimsesizlerin kimsesi demiştir. Bütün siyasi liderlere, bütün siyasi partilere sesleniyoruz. Biz Cumhuriyet’in meclisiysek, bu milletin meclisiysek, bir avuç sevdiğin için değil, bu meydanları dolduranlar için, bu maaşıyla ay ortasını getiremeyenler için, bu evladını okutamayanlar, karnını doyuramayanlar için bir şey yapmak zorundayız. Cumhuriyet halk için vardır. Millet için vardır. Onların yüzünü güldürmek için vardır.

Artık zamanıdır biz emekçimizin ve emekçimizin esnafımızın ve çiftçimizin yüzünü güldürmek için tüm siyasi partilere, başta Adalet ve Kalkınma Partisi’ne elimizi uzatıyoruz. Bu el emekten, emekliden ve emekçiden yana olan bir yerdir. Bu eli havada bırakmayın.

Bir kez daha Amasya’yı örgütümüzü yedi ilçedeki örgütümüzü bilhassa dört belediyeyi kazanan ilçe örgütlerimizi il başkanımızı yöneticilerimizi bu seçimleri kazanan Belediye başkanlarını kutluyorum. Güzel Amasya’yı belediye başkanlarımıza emanet ediyorum. Amasya’yı Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olarak saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Amasya’dan siyasi partilere el uzattı