DEPREMZEDENİN YARDIM ÇIĞLIĞI: "BU SESİ DUYUN"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEPREMZEDENİN YARDIM ÇIĞLIĞI: "BU SESİ DUYUN"Ardahan’ın Göle ilçesinde 27 Eylül tarihinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde en çok hasarın meydana geldiği Koyunlu Köyünde hiç kimsenin görmediği ve ulaşamadığı bir dram ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Göle ilçesine bağlı Koyunlu (Kondik) Köyünde ikamet eden Sevgilan Morkoç’un evi ve ahırı yerle bir oldu. 3 Çocuk Babası işsiz Sevgilan Morkoç, kendisine verilen çadırda çocuklarıyla beraber yaşamını idame etmeye çalışıyor. Maddi durumu iyi olmayan ve 2 çocuğu okula giden, bir çocuğunun ise engelli olduğunu belirten depremzede 50 yaşında ki Sevgilan Morkoç, kendisine ulaşacak yardım elini bekliyor.

Havaların soğuduğunu, Jandarma tarafından kendisine çadır verildiğini, ısınmak için sobanın bile olmadığını ileri süren Sevgilan Morkoç: “Köy muhtarımız bize yardım yapmadı ve gelen yardımları da başkasına verdirdi. Göle İlçe Kaymakamlığına yardım dilekçesini verdik her hangi bir dönüş olmadı. Yaşadığımız deprem felaketinde yetkililer bizi görmezden geldi. Maddi durumum iyi değil, çalışacak iş yok, evimiz başımıza yıkıldı ve perişan durumdayız” dedi. (Özkan Karakaya)

DEPREMZEDENİN YARDIM ÇIĞLIĞI: "BU SESİ DUYUN"