TOKAT HAVALİMANINA EK SEFER

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOKAT HAVALİMANINA EK SEFERTokat Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları ile Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Pazar günleri olmak üzere haftanın 4 günü öğleden önce İstanbul Havalimanına gerçekleşen uçak seferlerine cumartesi günü de eklenerek sefer sayısı 5’e çıkarken, Salı, Perşembe, Cumartesi günleri haftada 3 gün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuş yapan Anadolu Jet Firmasının öğleden önce olan uçuş saatleri akşam saatine kaydırılacak

2 bin 700 x 45 m. piste, 7 uçak park pozisyonu bulunan aprona, yıllık 2 milyon yolcuya hizmet verecek terminal kolaylıklarına ve düşük görüş şartlarında uçakların piste inişlerine imkan veren ILS CAT 1 hassas yaklaşma kategorisine sahip Tokat Havalimanı, 25 Mart 2022’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve çok sayıda devlet yetkilisinin katılımıyla açılmıştı.

Toplam yatırım maliyeti 1 milyar 200 milyon Lira olan yeni havalimanı; 16 bin 200 metrekare büyüklüğünde, estetik mimarisi ile modern bir terminal binası olarak açıldığı tarihten beri hizmet veriyor. Bin 520 metrekare Check-in salonu büyüklüğü 12 Banko, 458 bin metrekarenin üstüne Apron alanı, 5’i yolcu, 2’si kargo olmak üzere toplam 7 Uçak park alanı kapasitesi, 633 araçlık otoparkı ile havayolu ulaşımına katkı sunacak Tokat Havalimanı’nda vatandaşın ek sefer beklentisi sürüyor.

Mevcut durumda; THY, Tokat’tan haftanın 4 günü olarak Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Pazar günleri İstanbul Havalimanına uçarken, Anadolu Jet firması ise; Salı, Perşembe, Cumartesi günleri haftada 3 gün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuş yapıyor. Siyasilerin Ekim ayında İstanbul’a uçuş sayısının günde 2’ye çıkacağı yönündeki açıklamalarının ardından gelişmeleri takip ettiğimiz konuyla ilgili son gelişme belli oldu.

HANGİ HAVALİMANLARINA, KAÇ UÇAK SEFERİ OLACAK?

Aldığımız bilgiye göre; 1 Kasım’da açılacak kış sezonu ile birlikte Tokat Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları ile Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Pazar günleri olmak üzere haftanın 4 günü öğleden önce İstanbul Havalimanına gerçekleşen uçak seferlerine cumartesi günü de eklenerek sefer sayısı 5’e çıkarken, Salı, Perşembe, Cumartesi günleri haftada 3 gün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuş yapan Anadolu Jet Firmasının öğleden önce olan uçuş saatleri akşam saatine kaydırılacak.

Cumartesi günü haricinde de İstanbul’a sabahlı akşamlı olmak üzere günlük trafik sayısının 2’ye çıkması ayrıca İzmir Adnan Menderes Havalimanına haftanın 3 günü de olsa uçuş düzenlenmesi vatandaşın talepleri arasında bulunuyor. (Hüseyin Kömür)

TOKAT HAVALİMANINA EK SEFER