“Yaşadığımız haksızlıkları ancak bir genel af temizler”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Yaşadığımız haksızlıkları ancak bir genel af temizler”tvDEN’de Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programının konuğu olan mahkum eşi Ferda Öztürk, eşinin haksız yere cezaevinde bulunduğunu ve onun hakkında verilen hüküm nedeniyle de kendisinin kamudaki işinden men edildiğini söyledi. Öztürk, “Yaşadığımız haksızlıkları ancak bir genel af temizler” dedi.
 
Ankara’da yaşayan ve iki çocuk sahibi olan, Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadrolu kayıt memuru olarak çalışan Ferda Öztürk, eşinin mahkumiyeti nedeniyle görevinden men edildi. Eşinin yasaklı madde sattığı iddiasıyla tutuklanması ve 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılması üzerine görevinden alınan Öztürk, eşinin kanında yasaklı maddeye ve suçlamaya konu maddede de parmak izine rastlanmadığını belirtti.
 
2015 yılında eşinin bir arkadaşının dükkanına tesadüfen gittiğini ve o esnada polisin yaptığı baskında dükkanda uyuşturucu madde bulunması nedeniyle diğer 4 kişiyle birlikte gözaltına alındığını belirten Öztürk, “Uyuşturucu maddenin gerçek sahibi, etkin pişmanlıktan faydalanıp çıktı. Eşim bir suçu olmadığı için haliyle pişman olduğunu da söylemedi. Adalet sisteminde delillere ve somut örneklere bağlı değil, polisin raporu ve savcıların kanaatleriyle karar veriliyor. Zaten o gün eşimi gözaltına alan polis memurları FETÖ’den ihraç edildi. Tüm itirazlarımıza rağmen hem istinaf mahkemesi hem de Yargıtay bizim kararımızı onadı. Anayasa Mahkemesi de itirazımızı kabul etmedi” dedi.
 
“MÜCADELE ARAYIŞINA GİRDİM”
 
Eşi hakkında verilen bu haksız mahkumiyet kararı sonrası bir mücadele arayışına girdiğini ve Adil Yaşam Derneği’ne ulaşarak dernek başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu’na sosyal medya hesabından mesaj yazdığını belirten Ferda Öztürk, “ Sizlerle birlikte mücadele etmek istiyorum dedim. Şimdi onlarla birlikte mücadele ediyoruz. Uğradığımız haksızlığı duyurmaya çalışıyoruz. Benim gibi bir çok mahkum yakını nasıl mücadele edeceğini bilmiyor. Suçu işleyen kişi etkin pişmanlıktan faydalanıp dışarıda geziyor. Mahkum yakınları da eşitsizlikleri görüyor ama sesimizi duyuramıyoruz. Cezaevindeki elektrik faturasını mahkumlar ödüyor, onları ziyarete gittiğimizde infaz koruma memurları bize kötü davranıyor. Görüş süreleri yarım saat, yetmiyor” diye konuştu.
 
“GENEL AF İÇİN UMUTLUYUZ”
 
Adil yargılanmamış adli mahkumlar için bir genel af beklediklerini de belirten Ferda Öztürk, “Seçim öncesinde genel af kesinlikle gelmeli. Genel af denildiğinde dışarıdaki vatandaş çok tepkili ama bilmiyorlar ki işlemediği suç için ceza yatan kişiler olduğunu. Biz genel af için umutluyuz. Anayasa Mahkemesi Başkanı bile ülkedeki adil yargılama hak ihlallerinin yüzde 77 olduğunu söylüyor. Böyle bir durumda bile genel af kaçınılmaz hale gelmiştir. Yaşadığımız haksızlıkları ancak bir genel af temizler” dedi. (Erdal Aydın)

“Yaşadığımız haksızlıkları ancak bir genel af temizler”