HDP Genel Başkanı Mithat Sancar Kars’ta

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Genel Başkanı Mithat Sancar Kars’taHDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Kars’ta, miting düzenledi.
HDP Eş Genel Başkanı Sancar, HDP Kars İl Başkanlığı önüne geldiği seçim otobüsü ile vatandaşları selamladı.
Burada miting düzenleyen Sancar, “Emek ve Özgürlük İttifakının önemini en iyi bilecek şehirlerden biri Kars’tır” dedi.
Kars’ın, Türkiye’de devrimci mücadelenin, emek ve demokrasi mücadelesinin, sol ve sosyalizm mücadele kültürünün en önemli kaynaklarından birisi olduğunu belirten Sancar, “İşte biz bütün bu kaynakları ve güçleri bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakıyla bu ittifakı büyüterek oluşturacağımız büyük Demokrasi İttifakıyla gerçek alternatifi oluşturuyoruz. Bu halk iki seçeneğe mahkum değildir. Bizler ve sizler hiç kimseye mecbur değiliz. Bizlerin iradesi, programı, birikimi ve kararlılığı var. Biz bu ülkeye demokrasiyi, barışı ve özgürlüğü getirmek emeğin hakkını alacağı bir düzen kurmak için halka güveniyoruz. Tek mecburiyetimiz sizlere karşıdır. Sizlere mecburuz, sizlerin iyi yaşaması için mücadeleye mecburuz, barışı kurmak için sizlere karşı sorumluyuz, bizim mecburiyetimizde sorumluluğumuzda bu ülkeyedir, bu ülkenin emekçilerinedir, bu ülkenin halklarınadır, bütün inanç gruplarınadır, gençlerinedir, kadınlarınadır” diye konuştu.
Sancar, “Bizler nefreti bu ülkeden söküp çıkaracağız. Bu toplumda kini, düşmanlığı yok edecek politikalar, anlayış ve irade bizlerdedir. Halkların özgür, inançların eşit olacağı bir ülkeyi kuracağız, gücümüz var, inancımız var, irademiz var ve barış asla vazgeçmeyeceğimiz,bir hedeftir. Kürt sorununa demokratik çözümün tek yolu vardır; müzakere, diyalog ve demokratik siyaset. İşte bu zemini hazırlamak ve bu yolu açmak için HDP olarak her türlü bedeli göze alıyoruz ve mücadeleyi kesintisiz sürdürüyoruz” dedi.
Sancar, daha sonra Kars’ta esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi.
HDP eş Genel Başkanı Sancar’ın programına, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, HDP Kocaeli Milletvekili Faruk Gergerlioglu, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan’ın yanı sıra Parti Meclis üyeleri ve MYK üyeleri ile İl Eş Başkanları eşlik etti. (ERCÜMENT DAŞDELEN)

HDP Genel Başkanı Mithat Sancar Kars’ta