“Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor”a Siz de Katılın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor”a Siz de KatılınTürkiye’de otonomi ve yapay zekâ konularına olan ilgi ve farkındalığın artırılması ve var olan kabiliyetlerin ortaya konması…

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir sosyal medya hesabından yeniden paylaştığı Savunma Sanayii Başkanlığı gönderisi ile yarışmanın duyurusunu yaptı.

“İnsansız Kara Aracı Otonomisinde Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor”un (Y3) için başvurular bugün (01 Nisan) başladı ve 30 Nisan’a kadar sürecek.

Yarışmanın “Simülasyon” bölümü 10 Haziran-30 Nisan 2023, “Fiziki Parkur” bölümü 10 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Yarışmada birinci olan ekibe 120 bin lira, ikinci olan ekibe 90 bin lira, üçüncü olan ekibe ise 60 bin lira para ödülü verilecek.

Yarışma ile otonom araçlar için hem simülasyon ortamında hem fiziki ortamda geliştirilecek en iyi algoritmanın ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Yarışma sürecinde ve algoritmaların değerlendirilmesinde Savunma Sanayii Yapay Zekâ Platformu kullanılacak.

Yarışma iki aşamada tamamlanacak.

İlk aşama Gazebo simülasyon ortamındaki sanal parkurlarda, ikinci aşama ise sanal parkurda başarılı olan yarışmacılarla, HAVELSAN Kangal İKA’lar kullanılarak fiziki ortamda gerçekleştirilecek. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

“Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor”a Siz de Katılın