AK Partili Elazığ Belediyesi’nde kredi tartışması

Elazığ Belediyesi, borçlarını ödeyebilmek için İller Bankası veya yerel bankalardan 158 milyon TL tutarında kredi kullanma talebini mecliste görüştü.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Kredi kullanımına ilişkin eleştiride bulunan YRP Grup Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, belediyenin bu dönemde 17. kez kredi talep ettiğini ifade ederek, “Belediyenin birçok kez kredi kullandığını biliyoruz. Ancak bu taleplerin daha usulüne uygun şekilde gelmesi gerekiyordu. Bu sene hiç kredi çekilmemiş ama önceki dönemden bu yana 17 defa kredi çekildi” dedi.

Karahüseyinoğlu, belediyenin şirketi EBUAŞ’a yapılan para aktarımlarının netleşmediğini belirtti: “Belediye şirketlerine ne kadar para transfer edildiği, EBUAŞ’ın borçlarının ne olduğu konusunda net bir bilgi yok. Bu konuların mecliste açıklığa kavuşturulması gerekiyor” diye konuştu.

“5 yılda 5-6 kredi çekeriz, 17 değil”

YRP’li Karahüseyinoğlu’na yanıt veren AK Partil Başkan Şahin Şerifoğulları ise 17 defa kredi çekildiği iddiasını reddederek, “Bu iş söylentiyle olmaz. 5 yılda 5 ya da 6 kredi çekeriz. 17 kredi çektiğimiz doğru değil. Belediyenin borçları zaten net bir şekilde mecliste açıklandı” dedi.

Şerifoğulları, EBUAŞ’a aktarıldığı iddia edilen paralar konusunda da açıklama yaptı: “EBUAŞ’a afaki şekilde para aktardığımız iddiası doğru değil. Sermaye artırımıyla yapılan aktarımı meclisten onayladık. 45 milyonluk bir aktarım kararı aldık ama henüz uygulamadık” diye belirtti.

“Sayıştay Raporları Henüz Hazırlanmadı”

Belediye Başkanı Şerifoğulları, Sayıştay raporları üzerinden yapılan eleştirileri de cevaplayarak, “Sayıştay denetimleri henüz tamamlanmadı. EBUAŞ’a para aktarılmadığı halde afaki para aktarıldığını söylemek doğru değil. İddialar gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Tartışmalı kredi talebi, muhalefet partilerinin red oylarına rağmen, AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edilerek belediyenin borçlarının ödenmesi için kullanılacak.

AK Partili Elazığ Belediyesi’nde kredi tartışması