İnegöl’de 7.2 Şiddetinde Deprem Tatbikatı

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), deprem gerçeğine dikkat çekmek ve afetlere karşı hazır olma farkındalığı oluşturmak amacıyla etkileyici bir deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta, merkez üssü İnegöl olan 7.2 büyüklüğünde bir deprem senaryosu canlandırıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnegöl’de 7.2 Şiddetinde Deprem Tatbikatı

Bedirhan ÜZÜLMEZ/BURSA – BHA

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK) tarafından 17 Ağustos depreminin yıl dönümü öncesinde gerçekleşen tatbikatta, İNDAK ekibi ve yerel ekipler, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımına başlanan bölgede enkazda arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirdi. Tatbikatta, enkaza yerleştirilen cansız mankenler, ekipler tarafından başarıyla kurtarıldı.

Tatbikatın gerçeğe yakın bir senaryo üzerine kurulduğunu belirten yetkililer, deprem gerçeğine karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı. İNDAK’ın arama kurtarma görevlilerinin afetlere tam anlamıyla hazır olması amacıyla gerçekleştirilen bu tatbikat, afetlere karşı toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, tatbikatı izlerken yaptığı açıklamada, “Deprem döneminde daha fazla profesyonele ihtiyaç olduğunu gördük. İNDAK’ta şehrimizde gönüllü olarak kurulmuş bir sivil hareket. Olası bir depremde profesyonel ekipler eliyle müdahaleleri İNDAK ile çözmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İNDAK, daha önce de Kahramanmaraş depreminde gösterdiği üstün çaba ve başarılı müdahaleleri nedeniyle Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ile onurlandırıldı. Gönüllü arama kurtarma ekibi, bu tatbikatla birlikte afetlere karşı hazır olma hedefini daha da ileriye taşıyor.

Son olarak, İNDAK’ın yangın afetinde de destek sağladığı ve sivil toplum kuruluşlarının afetlerdeki önemine dikkat çekildi. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Afetlere karşı farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. İNDAK için yeni bir yer çalışmamız da var. Onları Afet Yönetim Merkezine taşıyıp oradan bu süreci takip etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

İnegöl’de 7.2 Şiddetinde Deprem Tatbikatı