Sulakyurt Barajında 5 Metreküp Su Kaldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sulakyurt Barajında 5 Metreküp Su Kaldı

KIRIKKALE – BHA

Kırıkkale’de bulunan Kapulukaya barajının doluluk oranı yüzde 79 oranındayken, 45 milyon metreküp su tutma hacmi olan ve 27 bin dekar tarım arazisine hitap eden Sulakyurt barajında ise yaklaşık 5 milyon metreküp su kaldı. Çiftçiler baraj su seviyesinin son derece düşmesinden endişeli.

Bölge çiftçisinin önemli gelir kaynağı olan tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılayan baraj, yöre halkını endişelendiriyor. Kırıkkale’nin su ihtiyacını sağlayan barajlardaki doluluk oranları belli oldu. Edinilen bilgilere göre; Kırıkkale’de bulunan Kapulukaya Barajının doluluk oranı yüzde 79 olurken, Sulakyurt Barajının doluluk oranı ise yüzde 14 seviyesine geriledi. Geçtiğimiz yıl doluluk oranı yüzde 67 olan Kapulukaya Barajının doluluk oranı yüzde 12 artarken, Sulakyurt Barajının doluluk oranı ise yüzde 12 azaldı.

Havaların mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenirken, özellikle Sulakyurt Barajının doluluk oranının ciddi şekilde düşmesi endişe yarattı. Uzmanlar artan sıcaklıklara bağlı olarak barajlarda buharlaşma tehlikesine dikkat çekerken, Türkiye, yarından itibaren çöl sıcakları, Afrika sıcakları olarak da adlandırılan yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı ‘Eyyam-ı Bahur”un’ etkisine gireceğini belirtiyor.

Sulakyurt Barajında 5 Metreküp Su Kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir