Mardin’de Kızılay’dan Aşure Dağıtımı

Kızılay Mardin Şubesi, Muharrem ayının 10’uncu günü nedeniyle aşure etkinliği gerçekleştirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’de Kızılay’dan Aşure Dağıtımı

Mardin Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Kızılay İl binası önünde kurulan stantta, Kızılay’ın Genç gönüllüleri tarafından yoldan geçen vatandaşlara Aşure ikramında bulunuldu. Yoğun ilgi gören etkinlikte; ikram edilen aşureyi yiyen vatandaşlar, Kızılay yöneticilerine ve görevlilerine teşekkür etti.

Genç Kızılay gönüllerince hazırlanan Aşure dağıtımına bazı vatandaşlar da destek verdi.Kızılay Mardin Şube Başkanı Abdulbasit Deniz, “Muharrem ayı içerisindeyiz. Aşure bizim önemli örf, adet ve geleneklerimizden birisidir. Kızılay olarak böyle bir etkinliğe imza atmak istedik. Birlik, beraberlik, paylaşma ve bereketin simgesi olan Aşure etkinliğimize katılan, emeği geçen ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Muharrem ayının tüm İslam âlemine barış, huzur, bereket ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”dedi.Genç Kızılay başkanı Zeynep Arifin Gümüşçü de Aşurenin birlik ve beraberlik olduğunu belirterek Kızılay Şubesi aşure ikramına katılanlara teşekkür etti.

Aşure ikramı yaklaşık 2 saat sürdü. Vatandaşlar, aşure ikramından memnun olduklarını belirterek, Kızılay Mardin Şube Başkanlığına teşekkür etti.

Mardin’de Kızılay’dan Aşure Dağıtımı