Beypazarı Depelarkası Derneği Başkanı Demir “Erenlerde çinkolara silah atarak delik deşik etmişler”

-Beypazarı Erenler Türbesi'nde, türbenin yanında bulunan yemekhane ve ibadethanesin çatısındaki çinkolara kendini bilmezler tarafından silah atılarak delik deşik ettikleri bildirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşar Tonbak / Beypazarı (BHA)- Başkentin Beypazarı ilçesinde bulunan Erenler Türbesi’nde, türbenin yanında bulunan yemekhane ve ibadethanesin çatısındaki çinkolara kendini bilmezler tarafından silah atılarak delik deşik ettiklerini bildirildi.

Depelarkası Derneği başkanı Bekir Demir, Dernek olarak Erenler türbesinde yenileme ve çevre düzenlenesinin akabinde, burada mevlidi şerif okuttuklarını söyledi.

Erenler türbesine gelenler Fatiha göndererek zatı muhterem için dua ediyor

Kendini bilmezlerin Erenler’e gelmiş olduklarını belirten Depelarkası Derneği Başkanı Bekir Demir, “Bu insanlara, insan demek biraz zor. Buraya gelenmişler ve yemişler içmişler ardından, tabanca ile ibadethanenin üzerindeki çinkoları hedef tahtası yaparak kurşun sıkarak delik değiş etmişler” dedi.

Böylesi bir zati muhterem Erenler’i inanç turizmi açısından halkın ziyaretine açık tutmaya çalıştıklarına değinen Dernek Başkanı Bekir Demir, şunları kaydetti:

“Bu insanlara ne demeli bilemiyorum. Erenler, hafta sonları oldukça ziyaretçi alıyor. İbadethaneyi, yemekhaneyi, şadırvanları, tuvaletleri yeniledik. Her yer tertemiz oldu. Bundan böyle alanı daha iyi korumaya çalışacağız. Gerekirse 7/24 kamera taktırarak izlemeye alacağız. Erenler’deki tesislere zarar veren insanlar buraya gelmesin, lütfen.”

Dernek başkanı Demir, bu durumu İlgili Güvenlik güçlerine bildirdiklerini aktardı

Dernek başkanı Bekir Demir, Derneklerinin de desteğiyle Depelarkasında bulunan köylerimizden, Dağşeyhler köyümüzde 18 Haziran Pazar günü Hacet Bayramı ve şükür duası programı yapılacağını bildirdi.

 

 

Beypazarı Depelarkası Derneği Başkanı Demir “Erenlerde çinkolara silah atarak delik deşik etmişler”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir