‘Türkiye’min Kadınları El Ele’ projesi hayata geçiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

'Türkiye'min Kadınları El Ele' projesi hayata geçiyorElveren İnsanlar Derneği (ELVİNDER) ve Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Türkiye’min Kadınları El Ele’ projesi hayata geçiyor. 
 
ELVİNDER ve Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği tarafından hazırlanan ‘Türkiye’min Kadınları El Ele’ projesi, 29 Nisan 2023 tarihinde Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirilecek.  ‘El ele tutuşmak, yalnız olmadığını bilmek, birbirimize güç vermenin en umutlu, en güzel yoludur’ sloganıyla gerçekleştirilecek ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projeye Türkiye’nin yedi bölgesinden sivil toplum kuruluşu temsilcisi 50 kadın katılacak. İki oturum halinde gerçekleştirilecek projenin ana toplantısında girişimci kadınların başarı hikayeleri konu edilecek. 
ELVİNDEN Başkanı Yeşim Gürsoy, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’incü yılında ülkenin 7 bölgesinden kadın Sivil Toplum Kuruluşlarını buluşturarak, kadın STK’ların insan kaynakları kapasitelerini güçlendirerek, birbirlerini yakından tanıması ve STK’ların iş birliğini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Gürsoy, “Bölgeler arası farklılıkları ortadan kaldırarak kadınları kaynaştırmak, dayanışmayı artırmak ve hızla değişen dünyaya kendilerini, ailelerini ve toplumu taşıyarak, ülke sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı hedefliyoruz. Kendi çabaları ile işletme kuran, kooperatifleşen, KOSGEB gibi fonlardan destek alan girişimci kadınların başarı hikayelerini paylaşacağı, girişimci kadınlara rol model olmak, desteğe ihtiyacı olan kadınlara mentorluk yapmak istiyoruz” dedi.

‘Türkiye’min Kadınları El Ele’ projesi hayata geçiyor