"Müze ve Çocuk" 23 Nisan Şenliği başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"Müze ve Çocuk" 23 Nisan Şenliği başlıyor23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, “Müze ve Çocuk“ 23 Nisan Şenliği, 25 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.
 
Mehmet Aydın – AYDIN – Birlik Haber Ajansı (BHA)
 
Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ortaokullar ile Aydın Müze Müdürlüğü’nün iş birliği ile yapılacak program birçok etkinliğe imza atacak. Aydın Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenecek olan etkinlikte, müze, çocuk resim ve tasarım sergisi yapılacak. Program kapsamında 26 – 28 Nisan 2023 tarihleri arasında, Aydın Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Lisesi’nde, mozaik atölyesi, baskı atölyesi ve oyun etkinliği halka açık olacak.
 
Düzenlenecek etkinlik hakkında bilgi veren program koordinatörü, Görsel Sanatlar Öğretmeni Begüm Senem Altındağ; ‘’Biz Efeler İlçe Milli Eğitim okulları olarak ‘’Müze ve Çocuk’’ adlı sergi ile ilk olarak birlik beraberliğimizi herkese göstermek istedik. Türkiye genelinde böyle büyük bir organizasyon hiçbir zaman yapılmadı. Çok büyük bir ses getireceğine inanıyorum. Etkinliğimize açılışta, bütün depremzede çocuklarımız için, farkındalık yaratmak için gökyüzüne 135 tane siyah balon bırakarak başlayacağız. Bir hafta boyunca müze içinde bir sürü aktiviteler oluşturacağız. Böyle bir dönemde bu tip etkinliklerde daha çok yer almamız gerektiğini düşünüyorum. Kültür sanata ne kadar destek verirsek o kadar gelişeceğimizi düşünüyorum. Bütün resim öğretmenleriyle birlikte bir araya gelebilmek çok zor bir iştir ama biz bunu başardık’’ dedi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

"Müze ve Çocuk" 23 Nisan Şenliği başlıyor