Sakin Şehir Yenipazar’ın renkli davulcusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakin Şehir Yenipazar’ın renkli davulcusuAydın’ın Sakin Şehir unvanına sahip ilçesi Yenipazar’da 16 yılını dolduran Ramazan Davulcusu Mehmet Akgül (64), giydiği sekiz köşe kasketi ve sarı poşusu (yağlık) ile vatandaşları sahura kaldırıyor.
 
Mehmet Aydın – AYDIN – Birlik Haber Ajansı (BHA)
 
Ramazan geleneklerinin vazgeçilmezi olan davulcular, sahur vaktinde sokak sokak gezerek vatandaşları uyandırmaya devam ediyor. Yenipazar’da kafe işletmeciliği yaparak geçimini sağlayan Ramazan Davulcusu Mehmet Akgül, davulculuğu severek ve geleneği yaşatmak için yaptığını söyledi.
 
Yenipazar’da Ramazan Davulcusu olan Mehmet Akgül, gelenek ve göreneklerinden vazgeçmeyerek davulunu sekiz köşe şapka ve sarı yağlık ile tamamlıyor. Yenipazarlı hemşehrilerini16 yıldır davul çalarak sahura kaldırmanın mutluluğu içinde olduğunu belirten Mehmet Akgül, “Örf ve adetlerimizden sekiz köşe şapka ile çıkıyorum davul çalmaya. Beni gören vatandaşlar mutlu oluyorlar. Çocuklarımız ailelerinden para alıp bana mani söyletiyor, bahşiş veriyor. Fotoğraf çektiren gençler de sosyal medya üzerinden paylaşım yapıyorlar. Yılda bir kez de olsa güzel anılar bunlar. Allah herkesten razı olsun” dedi.
 
‘GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ UNUTMAMALIYIZ
 
64 yaşında ve 3 çocuk babası Mehmet Akgül, “Atalarımızdan kalan gelenek ve göreneklerimizi unutmamalıyız. Bunlar bizlere bırakılan en güzel miras. Ben de örf ve adetlerimizden olan sekiz köşe şapka ve sarı yağlık ile 16 yıldır sahur vakitlerinde davulumu çalıyorum” diye konuştu. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Sakin Şehir Yenipazar’ın renkli davulcusu