Taşımalı öğrencilerin yemeğini, il milli eğitimin kendisi yapıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taşımalı öğrencilerin yemeğini, il milli eğitimin kendisi yapıyorMardin il genelinde eğitimlerini taşımalı olarak sürdüren yaklaşık 45 bin öğrenci, öğretmenevleri tarafından hazırlanan öğle yemeği hizmetinden faydalanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için yürüttüğü sosyal politikalar kapsamında ücretsiz yemek yiyen öğrenci sayısını gün geçtikçe arttırıyor.
Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerde eğitim gören 45 bin taşımalı öğrenciye her gün öğle yemeği hizmeti veriliyor.
 
“KALİTE VE HİJYEN ÖNCELİĞİMİZ”
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Mardin’de öğrencilere yapılan sosyal yardımlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu sosyal politikalar çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığımız; öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için öğrencileri desteklemeye devam ediyor. Şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara kadar çok sayıda proje kararlı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Mardin’de, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 7 öğretmenevimiz ve 10 pansiyonumuz 293 okulumuzda 40 bin öğrencimize her gün sıcak yemek verilmektedir. Mardin’de öğretmenevlerimiz ve pansiyonlu okullarımız bünyesinde kurulan mutfaklarda, taşımalı sistemle eğitim gören 40 bin öğrenciye haftanın 5 günü 3 çeşit yemek pişiriliyor. Bu kapsamda temel eğitimde 17 bin 712, ortaöğretimde 22 bin 276 öğrencimizin yemek ihtiyacı öğretmenevlerinden ve 7 bin 518 öğrencimizin yemek ihtiyacı ise pansiyonlu okullarımız tarafından karşılanmaktadır. Usta aşçılar, deneyimli personeller ve gıda alanında uzman personellerin, diyetisyen, gıda mühendisi istihdam edildiği mutfaklarda, usta aşçıların maharetli elleriyle yaptıkları birbirinden leziz yemekler öğrencilerimizle buluşturuluyor. Kurumlarımızın bünyesinde oluşturulan mutfaklar, kalite ve hijyenden ödün vermeden soğuk hava deposundan fırınına ve diğer teknik aksama kadar her şeyin düşünüldüğü birer yemek fabrikası durumuna gelmiştir”dedi.
“AMACIMIZ KAR ETMEK DEĞİL HİZMETTİR”
Yemeklerin gıda mühendisinin kontrolünden geçerek her gün saat 12.00’a kadar tüm okullara ulaştığını belirten Demir, “Gıda mühendisimizin kontrolünde her gün farklı çeşit olarak çıkan yemeklerimiz soğumadan öğrencilere ulaştırılıyor. Arkadaşlarımız dağlar arasından ve karlı yollardan geçerek yemekleri 60 kilometrelik bir mesafeye ulaştırıyor. Yani çocuk evden çok erken saatte gitmesine rağmen öğle saatlerinde sıcak yemeğini yemiş oluyor. Bu da hem veliler hem de öğrenciler açısından son derece kıymetlidir. Güzel geri dönüşler alıyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki: “Amacımız kar etmek değil, hizmettir” eğitim ve öğretimin kalitesini yükselterek çocuklarımıza en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Aynı zamanda Bakanlığımızca ücretsiz dağıtılan ve ilimize gönderilen 1.447.191 adet kaynak kitap ile 2.212.225 ders kitabı öğrencilerimize dağıtıldı. Böylece öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarını gerçek anlamda gidererek daha başarılı olmalarını sağlıyoruz. Mardin’imizin eğitimde ortaya koyduğu başarı çıtasının yükseltilmesi, bütün öğrencilerimizin eğitim hizmetlerimizden eşit oranda faydalanması; maddi, manevi ve sosyal açıdan gelişimlerini sürdürmesi için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz”ifadelerini kullandı.
“YEMEKLERİ SICAK BİR ŞEKİLDE SERVİS EDİYORUZ”
Yemeklerin üretiminde besin ve kalori değerinin her gün özenle hazırlandığına vurgu yapan Demir, “Yemekleri sıcak bir şekilde öğrencilere ulaştırabiliyoruz. Sıcak yemeğin ulaştırılması konusunda çok büyük emek sarf ediyoruz. Yemekler gece saat 04.00’da hazırlanıp, sabah saat 10.00’da okullara ulaştırılmak üzere yola çıkıyor. Termokaplar ve özel aparatlar sayesinde soğumadan öğrencilerin önünde olacak şekilde ulaştırılıyor. Bu konuda öğrenci ve velilerden çok iyi dönüşler alıyoruz. Daha önce olmayan böyle bir hizmetin verilmesinden dolayı çok memnunlar”dedi.
“ÜRÜNLER TEK TEK KONTROL EDİLİYOR”
Yemeklerde kullanılan ürünlerin tarladan çatala kadar kontrolden geçtiğini belirten Demir, “Kritik kontrol noktalarımız var. Sıcaklık kontrolünden hijyen kontrollerine kadar hepsi tek tek yapılıyor ve hiçbir gün ihmal edilmeden bu işlemler devam ediyor”şeklinde konuştu. (Mehmet Nezir GÜNEŞ)

Taşımalı öğrencilerin yemeğini, il milli eğitimin kendisi yapıyor