Beypazarı Muhtarlar Derneği başkanı Muammer Köksal: “bugün Ata tohum takasında bulunduk”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beypazarı Muhtarlar Derneği başkanı Muammer Köksal: “bugün Ata tohum takasında bulunduk”BEYPAZARI (BHA)-Beypazarı Kayabükü mahallesi ve Beypazarı Muhtarlar Derneği başkanı bir çiftçi olarak bugün Ata tohum takasında(değişiminde) bulunduklarını bildirdi.
Ankara İl temsilcisi ve Beypazarı Muhtarlar Deneği başkanı Muammer Köksal, bugün tohum takası yapanlarla bir araya gelerek ata tohum takasında bulunduklarını söyledi.
Bir süredir Ata tohum takasında bulunduklarını belirten Beypazarı Muhtarlar Derneği başkanı Muammer Köksal, “burada amacımı Ata tohumu yaygınlaştırmak. Grup arasında kesinlikle hibrit tohum kabul edilmemektedir. Ayrıca ata tohumlarda para ile satış yapmıyoruz. Herkes elindeki tohumu, diğer bir çiftçiyle takas yaparak değiştiriyor.” Dedi.
Amaçlarının ata tohumu geliştirmek ve yaygınlaştırmak olduğuna değinen Muhtar Köksal, şunları kaydetti:
“Bu tohumları ekiyoruz. Ürünlerinden tekrar çekirdek elde etmeye çalışıyoruz. Geçmişte damaklarımızda, mis konu ve tat bırakan lezzetleriyle bilinen sebzedir ve diğer ürünlerdir bunun geliştirmeye davam edeceğiz. Ben aldığım tohumları hemen toprakla buluşturuyorum ve onlara gözüm gibi bakıyorum. Amacımız, ata tohumu ve onun ürünlerini yetiştirmek ve üretmek olacaktır.” (Yaşar Tonbak)

Beypazarı Muhtarlar Derneği başkanı Muammer Köksal: “bugün Ata tohum takasında bulunduk”