Girne Kolejinde Geri Dönüşümde Farkındalık Etkinliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Girne  Kolejinde Geri  Dönüşümde Farkındalık EtkinliğiBalıkesir’in Edremit İlçesinde ki Girne Koleji düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Eko-Okul Programı kapsamında Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile iş birliği kurularak yapılan ziyarette öğrenciler Geri Dönüşüm ve Atık Madde Getirme Merkezi’ni ziyaret etti.

Katılan öğrencilere Çevre Mühendisi Mertcan Karadaş, atılan her çöpün çevreyi,kıyıları ve denizleri kirlettiğini, neredeyse her köşe başında bulunan konteynerlere atıkların ayrıştırılarak atılmasının ve ekonomiye kazandırılmasının artık bir gereklilik olduğunu anlatarak çevre temizliğinin ve geri dönüşümün önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Öğrenciler geri dönüşümün tüm basamaklarının nasıl işlediğini daha iyi anlayabilmek için tesisi gezdiler ve atık maddelerin geri dönüşüm aşamasını gözlemlediler.Bu sayede öğrenciler geri dönüşüme attıkları her malzeme ile doğaya can verdiklerini öğrenmiş oldular ve bundan sonra çöplerini ayrıştırarak atma konusunda daha dikkatli olacaklarına dair söz verdiler.

Geri dönüşüme olan ilgilerinden dolayı öğrencileri kutlayan Belediye yetkilileri bu konuda farkındalığı arttırdığı için okul yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkürlerini bildirdi. (10numarabasın)

Girne Kolejinde Geri Dönüşümde Farkındalık Etkinliği