Gündem

Yavuz Ağıralioğlu: Çözüm değil çözülme çalıştayı!

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, parti genel merkezinde basın açıklaması düzenledi. Ağırlalioğlu, HÜDA PAR'ın Çözüm Çalıştayı'na "Çözülme Çalıştayı" tepkisini gösterdi.

Abone Ol

NİSA NUR BACAK/ ANKARA-BHA

Anahtar (A) Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, parti genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. 

"Mehmet Uçum'un açıklamalarına birebir katlıyorum"

Yavuz Ağıralioğlu, HÜDA PAR tarafından yapılan "Çözüm Çalıştayı"na ve sonrasında yapılan Anayasal düzenleme ile iki başkent, iki toplum, iki bayrak çıkışlarına sert tepki gösterdi. Ağıralioğlu, Mehmet Uçum'un açıklamasını okuyarak birebir aynı düşündüğünü ifade etti. Ağıralioğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter bir devlet olduğuna, tek bir bayrağı, tek bir başkenti ve bir milli marşının olduğuna vurgu yaparak şunların altını çizdi: 

"Bu çözüm laflarının bizim hafızamızdaki, tedai ettirdiği şeyi daha önce büyük çözülme olduğu için bu Çözüm Çalıştaylarına, Çözülme Çalıştayları demeyi ben adet edinmiştim. Eski zaman çözümde olduğu gibi. Efendim daha önce de uyardım. Bir daha uyarıyorum. Mehmet Uçum Bey'le birebir bu konuda aynı şeyler düşünüyorum. Açıklamasının içindeki kırmızı çizgilerle çizip dikkat çekici bulduğum yerlerin hepsi benim kendi açıklamalarım gibi. Herkes duysun. Hükümetin içerisinde mevzilenen, bölücülük de duysun. Bu son süreçte Suriye'den başlayan ve Türkiye'ye giden sınırlarımızı yalayacak şekilde ateş hattına çekebilecek olan sürecin heveslileri de duysun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter bir devlettir. 85 milyon varlığımızın adı Türk milletidir. Bayrağımızın adı Türk bayrağıdır, milletimizin adı Türk milletidir, dilimiz Türkçedir. Bunlardan taviz vermek esasına dayalı hiçbir hevese müsaade edilmeyecektir. Bu hassasiyet merkezinde önümüzdeki dönem bir bölünme hevesini, ana dilde eğitimle, anayasada bir üniter yapıyı haleldar edecek bir gevşemeyle buluşturma heveslerini bu sertlikle göğüslüyor olmalarını çok kıymetli buluyorum. Umarım bu hassasiyetler hükümetin bu süreçle ilgili kırmızı çizgileri olur. O bizim çok hassasiyetli üstünde durduğumuz bir şeydir. Çünkü önümüzdeki dönem bir taraftan da Tayyip Bey dahil anayasa tartışmaları gündemdedir. Anayasa tartışmalarının merkezinde bu Mehmet Uçum Bey şu lafları nezaret etmelidir. Yani anayasa tartışmalarının olmazsa olmaz ilk şartı cumhuriyet, üniter yapı, Türk milleti, Türk vatandaşlığı, Türkçeyi ve İstiklal Marşı’nı asla tartışmayacağımız bir kırmızı çizgi hattında konuşabilirsiniz. O zaman konuştuklarımıza biraz kulak kabartabiliriz. Bunların herhangi birinin haleldar olacağı bir zemini tartışmayı, müzakereyi devlet millet varlığımıza tehlike sayarız. Kabul etmeyeceğimizi beyan ederiz."

Ağıralioğlu, hükümete yaptığı eleştirilerde "2003'te söylediklerinize, 2023 vizyonu diye açıkladıklarınıza bakın" vurgusu yaparak "Herkese işinize bakın demekten vazgeçin" diye seslendi. Ağıralioğlu şu ifadeler kullandı:

"Herkese işine bakın diyen bir hükümet var"

Türk devletinin yöneticilerine, hükümete sesleniyoruz. Diyorlar ki, hükümetin bütün kurmayları fasılalarla hep aynı şeyi yaparken görüyoruz. Efendim enflasyona sebep olan yönetim maharetsizliğini muhasebe etmek yerine efendim bu halcilere suçlu ilan eder. Halcilere diyelim ki mesela işinize bakın siz. Gıda enflasyonu var. Buna sebep olan şartları ortadan kaldırmak yerine çiftçiyi suçlayalım. Çiftçiyi diyelim ki işinize bakınız. Efendim memlekette sağlıkta birtakım aşınmalar, bozulmalar, yığılmalar falan var. Kaliteli hizmet alamayan insanlara biz altyapı yapıyoruz. Efendim bu sağlık çalışanları işine baksın derken görüyoruz. Hükümet sanki herkese işe bakması gerektiğini hatırlatma mekanizması. Yani hükümetin vazifesi şuymuş gibi davranmaya başlandı. Herkese işinize bakın diyen bir hükümetimiz var. Muhalefete işinize bakın. Öğretmene işinize bakın. Doktora işinize bakın. Efendim çiftçiye işinize bakın. Hayvancılıkla uğraşana işinize bakın. Efendim iş adamına işinize bakın. Sizin işiniz ne tam olarak?

"2023 vizyonunuza bakın"

İşinize bakın demek yerine, işini yapsa hükümet kimseye işinize bakın demek zorunda kalmayacaksınız. Efendim hükümet işine baksın, biz de muhalefet olarak öyle diyelim. Ya enflasyonu düşürün, işinize bakın. İşsizliği halledin, işinize bakın. Çocuklarımızın aşına işine kavuşun, işinize bakın. Eğitimin muhtevasını ayarlayın, işinize bakın. Otellerde evlatlarımız yanıyor, denetim yapın, işinize bakın. Efendim binalar yıkılıyor, depremde yüz binlerce ölüyoruz. Denetleyin, işinize bakın. Memleketin sınırları kevgire döndü. Büyük bir yük altındayız. Ona buna efendim sığınmacı düşmanısınız diye bağırmak yerine sınırları bekleyin işinize bakın. Mesela iş hatırlatalım size. Siz bu işlerinizi layıkıyla yapabilseydiniz, size memleket emaneti teslim edildiği günden bugüne kadar her şeyi yapabilmek kudretinize rağmen, işleri yapamamışlığınızdan kaynaklanan milletin feryadına figanına bağırmak zorunda kalmayacaktınız. Diyorum ki hükümet işine baksın. Hükümet işine bakınca memlekette hiç kimse münasebetsiz açıklama yapmayacaktır.

TÜSİAD vurgusu

Şimdi diyorsunuz ki mesela TÜSİAD işine baksın. Ne yapsın mesela? Yüksek faizle yatırım yapsın. Ne yapsın mesela? Yani iş adamları işlerine baksınlar. Hükümetin kallavi kurmayları böyle diyorlar, hükümet adına. Efendim herkes işine baksın. Güzel söz ya. İşinize bakın. Bir iş adamı işine nasıl bakabilirmiş? Nasıl bakılabiliyor? İş adamlar işler nasıl bakacaklar yani? Milletvekillerimiz konuşuyor. Biz, altyapı yaparız, doktor değiliz karışmayız. İşini yapmayan, sağlıklı çalışanların gırtlağını sıkın. Hah. Bak oldu. Efendim işini yapmadığını düşündüğünüzü gırtlağını sıkın. Efendim lafını beğenmediklerinizi efendim itham edin, parmak sallayın, onlara had bildirin. Efendim beceremediklerinizi, yönetemediklerinizi içeri atın. Harikulade ya. Ülkeye bak yani. 2023 vizyonunuza bakın ara sıra mesela. Hani işinize bakın falan derken size iş falan tarif etmeyelim. Bizim dediklerimize de bakmayın. Bu sizin 20 yıldır program diye manifesto diye. Açıkladıklarınıza bakın. 2002 de söylediklerinize bakın mesela. Orta vadeli programlarda açıkladıklarınıza bakın mesela. Kalkınma hedeflerinize, 2023 vizyonunuza bakın. İkinci yüzyıl hedeflerine bakın mesela. Biz mi bakacağız bunlara?"