“SEYHAN GLÜTENSİZ” ÜRÜNLERİ ÇÖLYAK HASTALARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“SEYHAN GLÜTENSİZ” ÜRÜNLERİ ÇÖLYAK HASTALARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜSeyhan Belediyesi’nin, dezavantajlı konumdaki yurttaşların yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik olarak hizmetler kapsamında üretilen glütensiz gıdaların tanıtımı yapıldı. “Seyhan Glütensiz” adıyla üretilen “ekmek, simit, grisini, kek, cupcake ve bisküvi”den oluşan glütensiz ürünlerin ikram edildiği toplantıda Başkan Akay, bu ürünleri zenginleştirmeye yönelik çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
 
Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Diyetisyeni Özgan Arı, belediye bürokratları ile glüten hassasiyetine sahip yurttaşlar ve aileleri katıldı.
 
HEM ÜRETECEĞİZ HEM ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ
Bir çölyak hastasının “Bamyanın içine bandıra bandıra ekmek doğramak çok büyük arzum. Bunu yapamıyorum” şeklindeki sözleriyle ekonomik koşulları iyi olsa dahi glüten hassasiyeti taşıyan çok sayıda kişinin birçok şeyden mahrum kaldığını aktaran Akay, “Önümüzdeki süreçlerde sadece glütensiz ürünleri üretmek değil, bunları çeşitlendirmek bizim temel amaçlarımız arasında. Bu nedenle ekimini yaptığımız yuka patatesi, stevia, spirulina gibi ürünler bu gıdaları zenginleştirmek için kullanmaya başladığımız şeyler” diye konuştu.
Toplantı sonrasında katılımcılara üretilen glütensiz ürünler ikram edildi. (Adana haber.net)

“SEYHAN GLÜTENSİZ” ÜRÜNLERİ ÇÖLYAK HASTALARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ