Kültür ve turizmi birleştiren mobil oyun geliştirdiler

Isparta Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kültür ve turizm alanlarını tek çatı altında toplayarak küçük yaş grubuna aktarmayı ve öğretmeyi amaçlayan bir mobil oyun geliştirdiler.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ISPARTA-BHA

Isparta Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Zekeriya Emir Telli ve Selim Aydın, öğretmen Hüseyin Rahmi Yıldırım’ın danışmanlığında hem kültürü hem de turizm alanlarını tek çatı altında toplayarak “KültürSel” adını verdikleri mobil bir oyun hazırladı.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada; “Kültür yaşayan bir hazinedir. Toplumların en güçlü özellikleri kültürel birikimleridir. Geleneğinden güç alarak geleceğine yön verenler her zaman örnek toplumlar olarak tarihe yön vermişlerdir. Kültürünü aktaramayan toplumlar başkalarını taklit etmiş ve yozlaşarak tarihte kaybolup gitmişlerdir.” ifadeleri kullanıldı.

İlimizi Teknofest yarışmalarında temsil eden Isparta Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Zekeriya Emir Telli ve Selim Aydın, öğretmen Hüseyin Rahmi Yıldırım’ın danışmanlığında, bu bilinçten yola çıkarak binlerce yıllık medeniyetimizde oluşmuş kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasını, günümüz teknolojisiyle birleştirerek “KültürSel” adını verdikleri mobil bir oyun hazırladılar.

Hazırladıkları oyunda, hem kültürü hem de turizm alanlarını tek çatı altında toplayarak küçük yaş grubuna aktarmayı ve öğretmeyi amaçlayan bir mobil oyun geliştirdiler.

“KültürSel” adını verdikleri oyun; Anadolu halısı motifleri ve antik kentlerden oluşmaktadır. “KültürSel” oyunu, Play Store’da prototiplenip yayımlanmıştır.

Bilindiği üzere, Anadolu halısı, unutulmaya yüz tutmuş 900 yıllık kültürel hazinemizdir ve her yörenin kendine ait motiflerini ve hikâyelerini içerir. Antik kentler ve UNESCO mirasları ise Türkiye’nin en önemli turizm unsurları arasındadır.

Hem ülkemizin hem de yabancı çocukların bu değerleri öğrenmesi, Türkiye’nin turizm hareketliliğini artıracak ve kültürel devamlılığını sağlayacaktır.

Kısaca oyunda, her bölümden hemen önce motifin, antik kentin veya UNESCO mirasının görseli, hikâyesi, tarihçesi ve önemi gibi temel bilgiler yer almakta ve ardından eser renkli şekilde boyanmaktadır. Böylelikle öğrencinin aklında boyadığı eserin anlamı, hikâyesi ve görseli yerleşmesi hedeflenmektedir.

Oyunumuz, kültürümüzü ve tarihimizi aktarmak için önemli bir aşamadır ve bu bilincin oluşması, gelecek nesillerimizin güvencesi için önemlidir.

Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

 

Kültür ve turizmi birleştiren mobil oyun geliştirdiler