Isparta II. Turizm ve Gastronomi Fuarı açıldı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürütülen Isparta II. Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın resmi açılışı bugün gerçekleştirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ISPARTA-BHA

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürütülen Isparta II. Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın resmi açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılışta konuşan ITSO Başkanı Metin Çelik işbirliği vurgusu yaparak, “Hedefimiz, Isparta’nın tanıtımını yapmak ve turizmdeki payını artırmak için daha fazla iş birliği yapmak ve bu tür etkinlikleri sürekli hale getirmektir. Isparta, her bir bireyin katkısıyla daha güçlü bir turizm destinasyonu olma yolunda ilerlemek zorundadır.” dedi.
Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile üniversiteler ve paydaş kurumların katkılarıyla düzenlenen II. Turizm ve Gastronomi Fuarı, Gökkubbe Fuar alanında düzenlenen programla kapılarını açtı.

Fuarın açılışına Isparta Valisi Abdullah Erin, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu, ITSO Başkanı Metin Çelik, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, rektör yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, iş ve meslek odaları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Açılışta, ITSO Meclis Başkanı Akif Aslan, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri de hazır bulundu.
Açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan fuar programı, protokol konuşmalarının yapılmasıyla devam etti.
VALİ ERİN: SIKINTILARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ
Isparta Valisi Abdullah Erin, II. Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Fuarın ilimizin kalkınmasına, gelişmesine ve zenginliklerinin daha iyi değerlendirilmesine katkı sunmasını temenni eden Vali Erin, organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sağlayan Isparta Ticaret ve Sanayi Odasına, Isparta Belediyesine ve diğer paydaşlara teşekkür etti.


Isparta’nın eşsiz doğası, zengin kültürü ve dillere destan gölleriyle büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Erin, “İklim değişikliğinden kaynaklanan sıkıntıları inşallah milletvekillerimiz, yerel yöneticilerimiz ve ilgili makamlarımızla birlikte aşacağız.” dedi.
Isparta’nın çok sayıda tabiat parkına, tertemiz havaya ve doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade eden Vali Erin, bu coğrafyanın doğa tutkunları için eşsiz bir fırsat sunduğunu vurguladı. “Antalya’ya komşu olmamız da büyük bir avantaj sağlıyor. Zaman içerisinde bu fırsatları daha iyi değerlendireceğiz ve elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.


MİLLETVEKİLİ GÖKGÖZ:
TURİZM FUARI ISPARTA İÇİN
BÜYÜK BİR FIRSAT
Isparta’nın turizm potansiyelini vurgulayan AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise, “Biz hep Antalya’nın arka bahçesiyiz dedik. Ancak, turizm pastasından gereken payı alamadık.” diyerek iş birliği ve güç birliği ile bu durumu değiştirmek için çıktıkları yolda, Isparta’nın turizm alanında daha fazla pay alması ve keşfedilmemiş lezzetlerinin ülke genelinde tanıtılması amacıyla çalışacaklarını ifade etti. Gökgöz, “Bu fuar, hem şehrimizin gastronomi alanındaki zenginliklerini milletimize tattırmak hem de Isparta’da konaklayabilecekleri bir ortam sağlamak için büyük bir fırsat” dedi.
BAŞKAN ÇELİK’TEN İŞBİRLİĞİ VURGUSU
Isparta’nın turizmde daha fazla pay alabilmesi için iş birliği ve dayanışma ruhunun önemine değinen Çelik, “Komşu ilimiz Antalya, yılda 16 milyon turisti ağırlamakta ve 110 milyon geceleme sayısına ulaşmaktadır. Isparta’da ise 345 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayarak, geceleme sayısında ise yaklaşık 515 bin turiste eriştik. Türkiye turizminin başkenti olan ve ilimize yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan Antalya’dan daha fazla pay alabilmemiz için çalışmalarımızı artırmamız gerektiğine inanıyorum. İşte bu nedenle, Turizm ve Gastronomi Fuarı gibi etkinlikler, şehrimizin turizm potansiyelini geliştirmek için büyük önem taşımaktadır.
Isparta’nın tanıtımını yapmak ve turizmdeki payını artırmak için bu tür etkinliklere devam edeceklerini vurgulayan Çelik, “Amacımız daha fazla iş birliği yaparak bu tür etkinlikleri sürekli hale getirmektir. Isparta, her bir bireyin katkısıyla daha güçlü bir turizm destinasyonu olma yolunda ilerlemek zorundadır. Hep birlikte şehrimizin turizm potansiyelini daha da yukarı taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
BAŞKAN ÇANDIR: ISPARTA’NIN TURİZM POTANSİYELİ 2 MİLYON
Isparta’nın güzelliklerini daha fazla turiste tanıtmak ve konaklayan turist sayısını artırmak gerektiğinin altını çizen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, “2023 yılında 515 bin turist konakladı, ancak biliyoruz ki Isparta’nın turizm potansiyeli 2 milyon. Bu potansiyeli yakalamak için hep birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.
Çandır, Ticaret ve Sanayi Odamız öncülüğünde düzenlenen Isparta Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın, bu çabanın en somut adımlarından biri olduğunu belirtti. Fuarın, Isparta’nın turizm alanındaki hedeflerine ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.
Isparta Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu, etkinliğin Isparta ve Türkiye ekonomisine hayırlı olmasını temenni etti. Büyükçulcu, “Bugün ikincisini gerçekleştireceğimiz bu etkinlik, bir öncekinden daha güçlü ve daha etkili,” diyerek fuarın başarıyla düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, stantları gezerek fuar alanını inceledi. Katılımcılarla sohbet eden protokol üyeleri, Isparta’nın turizm ve gastronomi potansiyelini daha yakından görme fırsatı buldu.

Isparta II. Turizm ve Gastronomi Fuarı açıldı