Burdur Gölü’nün Kurtarılması için Somut Adımlar Bekleniyor
Gölün kurtarılması için yapılması gereken çok sayıda çalışma olduğunu vurgulayan Faki, “Bu sadece devletin görevi değil, Burdurun, Burdurlu Sivil Toplum Kuruluşlarının, Burdurlu idarecilerin, yerel yöneticilerin hep birlikte yapması gereken bir çalışma” dedi.
Faki, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 7-8 yıl önce başlatılan Acil Eylem Planı çerçevesinde yapılan çalıştayların ve çalışmaların somut bir sonuç vermediğini belirterek, “Yapılan çalışmaların hepsi kağıt üzerinde kalıyor ya da soyut düzeyde çalışmalar var. Biz Burdurlu olarak, Burdur Gölü olarak bu çalışmaların meyvesini görmek istiyoruz” diye konuştu.
Burdur Gölü ekolojik dengesinin korunmasının önemine dikkat çeken Faki, gölün çevresindeki sulak alanların korunması ve vahşi sulamanın önlenmesi gerektiğini söyledi.
Faki, “Bu konuda da devlet üzerine düşen görevleri yapması lazım. Şu ana adar Burdur gölü ile ilgili sadece seyretmekle kalıyoruz, ah vah demekle kalıyoruz. Göllerimiz kuraklığa, susuzluğa kurban ediliyor. Ne yapılması gerekiyorsa istiyoruz. Başka yerlerden de su kaynakları getirmek gerekiyor ise gölümüze bu şekilde besleme yapılmasını da istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Burdur Gölü’nün kurtarılması için somut adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken Süleyman Faki, yapılan çalıştayların ve çalışmaların somut bir sonuç vermediğini belirterek, devletin üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini söyledi. Faki, gölün çevresindeki sulak alanların korunması ve vahşi sulamanın önlenmesi gerektiğini de vurguladı.