Hakan BAKAR/SİVAS-BHA
Başkan Akgül, “Bizim Sivas halkından istediğimiz yerel esnafın lezzetlerine sahip çıksınlar ve yemek ihtiyaçlarını yerel esnafımızdan yana tercih etsinler.” dedi.
Türkiye’nin gündemine düşen gıda ürünlerinde insan sağlığını tehdit eden ürünlerin gıda denetimlerinde çıkması vatandaşların kurumsal firmalara karşı bakış açısını değiştirmekte.
Vatandaşa sattığı ürünlerin içinde domuz eti yediren firmanın tartışmaları gündemde sıcaklığını korurken, Sivas Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Serkan Akgül’den yemeğinizi kurumsal firmalardan değil de şehrinin değeri olan yerel esnafa sahip çıkma yönünde açıklama geldi.
Başkan Akgül’ün yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı. “Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde birçok isim yer alırken bir isim en çok dikkat çekti. Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın yaptığı denetim, muayene ve analiz raporlarına göre Türkiye’nin birçok yerinde şubesi olan ünlü bir lokantalar zincirinin satışını yaptığı hazır pişmiş köftesinde domuz etine rastlanması hayatını adamış olarak bizleri derinden rahatsız etmiştir. Bizler yerel esnaf olarak ayakta kalmak adına her daim mücadele ederken, böylesine kurumsal bir firmada bir denetim sonrası yaşanan üzücü durum bir kez daha göstermiştir ki yerel esnafa daha çok sahip çıkmamızı göstermiştir. Yerel esnafın her zaman temiz, hijyenik ve içinde ne olduğu bilinen ürünleri şeffaf bir şekilde müşterilerine sunmaktadır. Bizler para kazanmadan önce müşteri sağlığını, memnuniyetini ve damak lezzetini ön planda tutmaktayız. Bizim Sivas halkından istediğimiz yerel esnafın lezzetlerine sahip çıksınlar ve yemek ihtiyaçlarını yerel esnafımızdan yana tercih etsinler. Hem sağlıklı hem de hijyenik olarak bizler şehrine ve ülkesine sahip çıkan esnaflarız. Vatandaşlarımızdan da bu yönde tercihini güvendiği yerel esnaftan yana kullanmasını rica ediyoruz.” şeklinde konuştu