Ferhat Lap /Amasya-BHA
Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan ve S.S. Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatçi yöreye en uygun tohum çeşitlerinin belirlenmesine yönelik çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan, verimlilik adına yapılan pancar çeşitlerinin çalışmaları hakkında bilgi vererek “Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu ile birlikte şirketimiz arasında yapılmış olan iş birliği protokolü çerçevesinde 12 çeşit şeker pancarı tohumunun verim ve performans denemeleri yapılmıştır. Üniversitemiz akademisyenlerinin sonuçlara yönelik çalışmaları devam etmektedir. Yöremize en uygun tohum çeşitlerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar devam edecektir. Katkılarından dolayı Suluova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Murat Karavin’e, akademisyenlerimize ve tohum firmaları temsilcilerimize teşekkür ederiz” dedi. (FERHAT LAP)