2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı başladı

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Trabzon Valisi Yıldırım’ın ders zilini çalmasıyla başladı. 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı ilimiz genelinde 666 okulda 135 bin 649 öğrenci, 12 bin 917 öğretmen ile bugün itibariyle başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın SARAL / TRABZON-BHA

Yeni Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla Ortahisar Pelitli Şehit Kadir Tuncer İlkokulunda tören düzenlendi.

Törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral M. Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Uygun, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Vali Aziz Yıldırım “Nesil yetiştirmek medeniyet inşa etmektir. Her yaşta eğitimi ilke edinmiş kabiliyet ve becerileri doğrultusunda yönlendirilmiş nitelikli insan gücünün varlığı toplumların gelişimindeki en büyük unsurdur.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimde feda edecek tek bir fert yoktur.’ ifadesinin kılavuzluğunda cennet vatanımızın aydınlık yarınlarının ve necip milletimizin istikbalinin emanet edileceği çocuklarımızın ilim deryasına dalacağı bir eğitim öğretim yılını hep birlikte karşılıyoruz.

Cumhuriyetimiz yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç ile girerken Türkiye yüzyılını çocuklarımızın ve gençlerimizin yüzyılı yapmak üzere eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda yavrularımızın ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı fertler olarak yetişmesi için tüm gücümüzle çalışmaktayız.” dedi.

Öğrencilere seslenen Vali Yıldırım “Sevgili öğrenciler! Bu hafta yine birlikte okullarınıza, öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza kavuşmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Sizlerin daha güzel, daha sağlıklı okullarda eğitim görmeniz için gerekli her türlü önlemi almaya devam ediyoruz. Sizlere güveniyor ve sizleri çok seviyoruz. Sizlerin varlığı bizim en büyük gücümüz olacaktır.” diye konuştu.

Konuşmasında öğretmenlere de hitap eden Vali Yıldırım “Değerli öğretmenlerimiz! eğitim toplumsal değerlerin nesilden nesile aktarılmasında ve toplumun sürdürülebilirliğinin sağlanması da çok önemli bir araçtır.

Eğitim sistemimizdeki ilerlemeye paralel olarak eğitim yönetimi, kalitesini arttırmak adına fedakarca çalışacağınıza olan inancımız tamdır. Hiç şüphesiz ki yeni nesil sizin elinizde şekillenecek, geleceğimizin teminatı gençlerimiz sizin eseriniz olacaktır.” derken velilere de çağrıda bulunarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Kıymetli velilerimiz!. Göz aydınlığı çocuklarınızı sevgili öğretmenlerimize emanet ediyorsunuz. Okullar çocuklarımızın bir diğer yuvasıdır ve biz en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı bize emanet edildiğinin bilincini taşıyoruz. Öğretmenlerden yöneticilere, tüm eğitim kadromuz bu bilinçle hareket ederek, yarınların parlak zeminini oluşturmak azmiyle hareket ediyor. Çocuklarınızın eğitim sürecinde okulla sürekli iletişim içinde olmanız, onların gelişimini yakından izlemeniz eğitimdeki başarılarını kat ve kat artıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiamızın İlköğretim haftasını kutluyor, 2024-2025 eğitim- öğretim yılının ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.”

Öğrencilerin gösterilerini sunduğu programda ilk kez okula başlayacak olan 1. sınıf öğrencilerini 4. sınıf öğrencileri çiçeklerle karşıladı.

Vali Aziz Yıldırım beraberindekilerle sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Onlara eğitim-öğretim hayatlarında bazı tavsiyelerde bulundu.

Öğretmenlerle ve okul yönetimiyle bir toplantı yaparak eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı başladı