Sempozyum kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik atölyelerinde ve bahçesinde çeşitli workshop uygulamaları gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Zeliha Mete, “Sır Dünyasına Bir Yolculuk” başlıklı sunumuyla katılımcılara ilham verirken, Prof. Dr. Sevim Çizer “Geleneksel Macun Lüsteri” konusunu ele aldı. Diğer workshoplar arasında Serdar Pala’nın “Açık alanda İlkel Seramik Pişirimi”, Doç. Dr. Atilla Cengiz Kılıç’ın “Ham Sır Üstü Lüster Uygulamaları” ve “Çıldır Gölünde Raku”, Prof. Dr. Burcu Karabey’in “Seramik Sanatında Alternatif Kalıp Yöntemleri” yer aldı.
Ayrıca, Doç. Dr. M. Candan Güngör, İrem Çalışıcı Pala ve Serdar Pala “Siyah İşler” ile “Sagar Pişirimi”, Dr. Öğr. Üyesi Serkad Hasan Işıkören “Çağdaş Müzecilikte Sergileme ve Bilgilendirme Tasarımı”, Lokman Gençtürk “Sgraffito Uygulamaları”, Dr. Öğr. Üyesi Derin Işıkören ise “Dijital İmge Tasarımı ve Çeşitli Yüzey Aktarımı” konularında katılımcılara bilgi sundu.
Prof. Dr. Zeliha Mete, Doç. Dr. Atilla Cengiz Kılıç ve Doç. Dr. Filiz Öztürk, “Seramik Sırlarının Serüveni” başlıklı bir atölye gerçekleştirdi. İrem Çalışıcı Pala, “İndirgen Pişirim Sır Altı Lüster BLUSREM Uygulaması” ile dikkat çekti.
Sempozyumda ayrıca, Prof. Dr. Sevim Çizer’in “Seramik Sözlüğü” isimli yeni kitabı ve Prof. Dr. Zeliha Mete’nin “Seramik Kimyası” kitabı tanıtıldı. Her iki akademisyen de imza günü düzenleyerek katılımcılarla buluştu.
Etkinliklerin sonunda, sempozyuma katılan yerli ve yabancı bilim insanlarının sunduğu bildiriler sonrasında, ortaya çıkan eserlerin yer aldığı “Etkinlikler Sergisi” açıldı. Serginin küratörlüğünü Doç. Dr. Filiz Öztürk, Atilla Cengiz Kılıç ve İrem Çalışıcı Pala üstlendi. Sempozyum, sergi sonrası gerçekleştirilen kapanış etkinliği ile sona erdi.