Samsun’da gastronomi turizmi gelişiyor
Mehmet YAZICI / SAMSUN – BHA
Samsun‘un 19 Mayıs İlçesinde üretilen ürünlerden oluşan, Halk Eğitim Merkezinde görevli usta öğreticiler ile Engiz Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği ve tat analizlerinin gerçekleştiği
toplantıda, ilçenin gastronomi turizm potansiyeli hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Toplantının ardından açıklamada bulunan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’ Bu
araştırmanın amacı kırsal ve kültür turizmi açısından zengin olan Samsun’un gastronomi turizmi
potansiyelini yerel halkın bakış açısıyla ortaya çıkarmaktır. Bizler de 19 Mayıs İlçesi olarak üzerimize
düşeni en iyi şekilde analiz etmek ve ortaya çıkartmak için kurduğumuz Engiz Kadın Kooperatifimiz ile
Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde üretilen ve işlenen ürünlerden oluşan, özellikle Nebiyan
Fasulyesi, Nebiyan Kestanesi, Salep, Engiz Ketesi ve tıbbi aromatik bitkilerin ilçemiz ve ilimiz açısından
önemini vurgulamak istiyoruz. Bu konudaki gerek coğrafi işaret gerekse marka tanıtımı konusunda
çalışmalarımızı Ondokuzmayıs Yerel Eylem Grubumuz ile birlikte yürütüyoruz. ’dedi.
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Bafra Kaymakamı Cevdet
Ertürkmen, 19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve
kurum amirleri katıldı.