Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nin yılsonu sergisinde konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Hat-Kûfi, Tezhip, Ebru, Minyatür, Cilt, Çini Ahşap Oyma, Sedef Kakma, Çamur Şekillendirme ve Seramik, Temel Sanat Eğitimi gibi 10 farklı branşta 8 ay boyunca devam eden eğitimlerimiz sona erdi. Eğitimcilerimizi ve kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Açılışta kursiyerlerin hazırladığı 152 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yılsonu sergisi heyecanı yaşandı. Geleneksel sanatların 10 farklı alanında gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyerlerin 8 aylık süreçte hazırladıkları eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sakarya Sanat Galerisi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışında geleneksel sanatların usta isimleri, kursiyerler, aileler ve davetliler yer aldı.
10 farklı branşta 152 eser
Geleneksel sanatlarda ihtisaslaşmak isteyenler için 8 aylık süreçte çok özel eğitimler sunduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, Hat-Kûfi, Tezhip, Ebru, Minyatür, Cilt, Çini Ahşap Oyma, Sedef Kakma, Çamur Şekillendirme ve Seramik, Temel Sanat Eğitimi gibi 10 farklı branşta el emeği 152 eserin beğeniye sunulduğunu kaydetti. Yüce, “Eğitimlerimizde yer alan geleneksel sanatların usta isimlerine, kursiyerlerimize, ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Sanat toplumların bakış açısı ve ufkunu genişletir
Nuri Pakdil’in ‘Acıyı güzele, kötüyü iyiye çevirmek lazım. Bunu da ancak sanatla yapabiliriz. Ölümsüz olan, bir tek o çünkü’ sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Yüce, “Sanat bir toplumun ufkunu, bakış açısını genişleten en önemli unsurdur. Sanatla ilgilenen insanların duygu ve düşüncelerini; çizgi, renk, biçim, söz, ritim gibi araçlarla ifade edebilmesi; sanatın tercih edilme sebeplerinden en önemlisidir. Özellikle Türk sanatları kültürümüze ışık tutar. Geleneksel el sanatları denince aklımıza; hat, tezhip, minyatür, ebru, çinicilik gibi sanatlar gelmektedir. Bu sanatlar toplumların yaşam biçimlerini, gelenek ve görenekleri yaşamak ve yaşatmak için gösterdikleri çabanın sonucunda ortaya çıktığı için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
Türkiye Yüzyılında çalışmalar hızlanacak
Mevlana’nın ‘Sesini değil, sözünü yükselt! Yağmurlardır yaprakları büyüten, gök gürültüleri değil…’ ifadelerini paylaşarak, sözlerini yapılan hizmetlerle, projelerle yükselttiklerini, laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyanlardan olduklarını belirten Başkan Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı üstyapı, eğitim, sağlık, tarım, spor, sosyal alandaki çalışmalarımızla hemşerilerimizin hayatlarının her köşesine dokunuyoruz. Adeta doğumlarından ölümlerine kadar hizmetlerimizle yanlarında oluyor, yeni yaklaşımları benimsiyoruz. Göreve geldiğimiz Nisan 2019’dan bugüne kadar durmak nedir bilmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılında bu çalışmalarımıza daha da hız, emek, enerji, heyecan ekleyerek devam edeceğiz” diye konuştu.
Kursiyerler eğitim verecek seviyelere gelmiştir
Kursiyer Selman Temiz, “2016’dan beri buradaki kurslara katılıyorum. Bu merkez 7’den 70’e herkese hizmet eden, kursiyerlerine katma değer katan bir merkezdir. Burada eğitim gören kursiyerler artık burada uzmanlaşmış eğitim verebilecek seviyeye gelmiştir. Bu merkezde yetişmiş bir öğrenci olarak sanatsever olarak karşınızdayım. Sakaryamızın sanat alanında marka haline gelmesi tek arzumdur. Bizlere desteklerini esirgemeyen eğitmenlerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum” dedi.
Bölgenin en önemli merkezlerinden biri
Prof. Dr. Hattat Mehmet Memiş, “Sakaryamız son 20 yılda sanat alanında büyük ivme kazandı. Ben bu ivmenin çok yakından şahidiyim. 2015 yılında açılan ihtisas merkezi bölgenin en önemli merkezlerinden biri haline geldi. Sakarya’nın yüz akı bir merkezdir. Burası Sakarya’da sanatın ivme kazandığı noktadır. Sakarya için bir nimettir. Bu merkeze verdikleri desteklerinden ötürü Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum. Sakarya bu merkezle sanat ile ilgili kendine yeten bir şehir olmuştur. Sanata ilgi duyan Sakaryalılar artık metropol şehirleri değil, ihtisas merkezini tercih ediyor” ifadelerini kullandı.