“Aydın’da ilk defa bu işlemi yapan kişiyim”

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte artan kalp hastalıklarından biri olan ritim bozuklarında uygulanan ablasyon (yakma) işlemini Özel Medinova Hastanesi'nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Kocaoğlu anlattı. Ablasyon işlemini Aydın'da yapan ilk kişi olduğunu ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kocaoğlu işlem hakkında bilgiler verdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Aydın’da ilk defa bu işlemi yapan kişiyim”

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte artan kalp hastalıklarından biri olan ritim bozuklarında uygulanan ablasyon (yakma) işlemini Özel Medinova Hastanesi’nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Kocaoğlu anlattı. Ablasyon işlemini Aydın’da yapan ilk kişi olduğunu ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kocaoğlu işlem hakkında bilgiler verdi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Özel Medinova Hastanesi’nde görev yapan Kardioyoloji Uzmanı İbrahim Kocaoğlu, 2014 yılından beri hastalarına Elektrofizyolojik çalışma işlemi ve ablasyon işlemi uyguladığını ifade ederek, “Aydın’da ilk defa bu işlemi yapan kişiyim. 2014-2018 yılları arasında aydın Devlet Hastanesi’nde, 2018’den beri de referans bir merkez olan Özel Medinova Hastanesi’nde bu işlemi yapıyorum. Hastalarda kalp ritim bozukluğu tespit edildiğinde ablasyon işlemi yapıyoruz. Hastalarımız sadece Aydın’dan değil Muğla, İzmir ve Denizli’den de gelmektedir ve hastanemiz Aydın’ın referans merkezi konumundadır.” ifadelerini kullandı.

“ABLASYON ANJİYODAN DAHA ZARARSIZ”

Uygulanan ablasyon işlemi hakkında bilgiler veren Dr. Kocaoğlu, “Bu işlem anjiyo benzeri ama anjiyodan daha zararsız. Toplar damardan, kalbin sağ tarafında elektrik sisteminin olduğu bir yere ulaşıyoruz ve orada ritim bozukluğuna yol açan yeri bularak oraya ablasyon yani yakma işlemini yapıyoruz” dedi.

“İŞLEM EN FAZLA 1 SAAT SÜRÜYOR”

Ablasyon işlemi öncesi ve sonrasında hastaların dikkat etmesi gereken konulara dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Kocaoğlu, “İşlem öncesi hastalara gerekli bilgilendirme yapılır ve onayları alınır. Daha sonrasında hasta yapılacak işlem hakkında bilgilendirilir ve işlemin yapılacağı sabah hastamız geldikten sonra hazırlıklarımız tamamlıyoruz. Gereken hazırlık yapılıp onaylar alındıktan sonra hastamızı işleme alıyoruz. İşlem genellikle 30 dakika ila 1 saat kadar sürmektedir. İşlem bittikten sonra hastamızı özel odasına alıyoruz ve eğer hastamız isterse akşamında taburcu olabiliyor. İşlemden sonra hastamızın özellikle dikkat etmesi gereken bir husus yoktur, ertesi gün işine başlayabilir. Sadece bir hafta boyunca kasık bölgesinde gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz”

“Aydın’da ilk defa bu işlemi yapan kişiyim”