“TÜRKİYE TRANSİT BİR ÜLKE DEĞİL MERKEZİ BİR ÜLKEDİR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“TÜRKİYE TRANSİT BİR ÜLKE DEĞİL MERKEZİ BİR ÜLKEDİR”AK Parti Tokat Milletvekili Av Mustafa Arslan, iş dünyasına gerçekleştirdiği ziyaretlerde; Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası alanda vazgeçilmez bir güç unsuru olduğunu vurguladı

AK Parti Tokat Milletvekili Av Mustafa Arslan, Zile ilçesinde bir dizi temasta bulundu. Zile’deki iş dünyasının temsilcileri ile buluşan Milletvekili Arslan, kısa bir süre önce gerçekleşen Zile Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri sonrasında güven tazeleyen Başkan Necati Bice ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Milletvekili Mustafa Arslan; burada yaptığı ziyarette birçok önemli mesajlar verirken, “Türkiye değişen dünya dengelerinde artık vazgeçilmez bir güç unsuru olmuştur” ifadelerini kullandı.
AK Parti Milletvekili Mustafa Arslan’ın gündeminde doğal kaynaklar ve dış politika yönünden Türkiye’nin mevcut durumu vardı. Milletvekili Arslan Türkiye’nin her geçen gün daha da güçlenerek yoluna devam ettiğini, enerji, doğal kaynaklar, dünya siyaseti gibi konularda, emin adımlarla hedefine doğru yürüdüğünü, her alanda ve her anlamda yeri tartışılmaz bir güç olduğuna dikkat çekti.

“TÜRKİYE TRANSİT BİR ÜLKE DEĞİL MERKEZİ BİR ÜLKEDİR”

ABD Başkanı John Biden tarafından İsrail doğal gazını Avrupa ülkelerine taşıyacak olan Eastmed Projesi’nin iptal etmesine ve ardından Doğu Akdeniz’de bulunan ve değeri 100 trilyon gibi büyük bir rakama ulaşan doğal gazın Türkiye’nin ilan etmiş olduğu ‘Mavi Vatan’ sınırları içinde kalarak enerjide ülkemizi ön plana çıkardığını söyledi. Arslan; Mısır, İsrail, Güney Kıbrıs Rum Kesimi gibi ülkelerin yerine, enerjide dışa bağımlı Avrupa ülkelerine doğal gazı Türkiye’nin satacağını söyledi. Milletvekili Arslan: Türkiye transit bir ülke değil merkezi bir ülkedir” sözleriyle, Türkiye’nin konumuna vurgu yaptı.

“FRENE DEĞİL GAZA BASTIK”
AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan: “Eastmed Projesinin iptal edilmesi ile Türkiye Enerji’de ön plana çıkmıştır. Doğu Akdeniz’de yer alan Doğal Gaz ve Petrol gibi enerji kaynakları ‘Mavi Vatan’ sınırları içinde bulunarak Türkiye’yi ön planda tutmaktadır. Avrupa ve Türkiye’nin çıkarlarını göz ardı eden Akdeniz’e kıyısı bulunan ülkeler önümüzdeki seçimi beklemektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gider mi kalır mı diye kendi aralarında bazı anlaşmalar yapmaktadırlar. Cumhurbaşkanımız tekrar seçildiğinde, göreceksiniz ki hepsi bizimle anlaşma yapmaya mecbur kalacaklar. Bize dayatılan Akdeniz Kıta Sahanlığını kabul etmediğimiz için Türkiye’ye karşı bir cephe alınarak ekonomik sorun oluşturmaya çalışıyorlar. Şuan yaşanan tüm ekonomik olumsuzluklar bize dayatılan bu Kıta Sahanlığı ve enerji çıkarımından kaynaklanmaktadır. Rusya-Ukrayna savaşı ile başlayan süreçte enerji krizi tüm Avrupa’yı sarmış durumdadır. Bununla beraber Avrupa da enerji sağlanamadığı için bazı fabrikalar kapanmış bazıları da kapanma durumuna gelmiştir. Hükümetimizin Faiz indirimi ile ilgili yaptığı çalışmalar artık tüm dünyada kabul ediliyor ve ekonomistler diğer ülkelere de faizleri indirin diyor. Bu resesyondan kurtulmanın başka çaresi olmadığını vurguluyorlar. Cumhurbaşkanımız frene basmak yerine gaza basarak üretim konusunda daha da ileri gitmemizi sağladı. Tüm bunlar Hükümetimizin yapmış olduğu güçlü siyasetin bir verimidir” diye konuştu.

“ÇİFTÇİMİZİ HER ALANDA ÖN PLANDA TUTACAĞIZ”
Milletvekili Arslan: “Önümüzdeki sene Zile için kapalı sulama sistemini ihale ederek Zile’nin her tarafı kapalı sulama sistemine dahil olacaktır. Erbaa kapalı sulama sistemi ihale edildi Tokat içinde ihale yapılacak bu sene içerisinde. Çiftçilerin ürünlerini sulamak için yanı başlarındaki vanayı açması yeterli olacak. Daha önce taşıma su ile bin bir zorlukla tarım yapan çiftçilerin yüzü gülecek. Sulama sorunu tarihe karışan çiftçilerin verim ve kazançları artacak. Çiftçilerimizin bireysel tarla içi modern sulama sistemlerine geçişi, hem su tasarrufu hem de birim alanda verim artışı sağlamaktadır” dedi. (Hüseyin Kömür)

“TÜRKİYE TRANSİT BİR ÜLKE DEĞİL MERKEZİ BİR ÜLKEDİR”