Türkiye İttifakı geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İttifakı geliyortvDEN’de Gazeteci Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programına konuk olan Sosyalist Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mehmet Bedri Gültekin, 20’ye yakın partinin oluşturacağı ‘Türkiye İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayı ile katılacağını açıkladı.
Seçimlere katılma hakkı elde eden bir parti olduklarını belirten Sosyalist Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mehmet Bedri Gültekin, “Türkiye’yi bir kaos bekliyor. Yani buraya müdahale edecek bir kuvveti buraya getirmek, sistem dışı bir kuvveti buraya getirmek gerekiyor. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve HDP etrafında toplanan Emek ve Özgürlük İttifakı dışında kalan 20’ye yakın parti var. Biz bu partilerle görüşmeye başladık ve dört maddelik bir program öneriyoruz. Diyoruz ki, Türkiye’nin gidişatı iyi değil, Türkiye’nin önüne bir çıkış yolu koymak lazım. Bir, Türkiye tam bağımsız olacak, iki laik, demokratik cumhuriyet, üç halkçı devletçi ekonomi, dört başkanlık sistemi olmayacak. Bu maddeleri kabul eden partilerle ittifak kuralım. Seçim sonrası sokaktaki insana şunu söyletebilirsek; bu memlekette Cumhur İttifakı, Millet İttifakı dışında bir de Türkiye İttifakı varmış. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda bunu söyletecek sonuç almak lazım. Daha sonra yeniden bir kaos dönemi yaşanacak ve çok geçmeden yeniden seçim yaşanacak. Sonrasında da Türkiye’yi çok daha güzel günler bekliyor” dedi.
“TÜRKİYE VÜCUDUNU SATIYOR”
Gültekin, “Seçim Mayıs gibi olacak çünkü AKP iktidarının Haziran’a kadar gidecek mecali yok. AKP, sıcak paranın şimdi Türkiye’ye gelmesi için ne gerekiyorsa o tavizi veriyor ve amacı ne yapıp edip seçim gününe kadar gitmek. Aralık ayında asgari ücret, emekli maaşı ve diğer maaşları bir şekilde arttıracaklar ve yapacaklar da bunu. Peki bunun için kaynak nereden? Bunun için bir kaynak yok, kaynağı belirsiz bir para girişi var. Körfez sermayesi ve Suudi sermayesini Türkiye’ye çekmek için, Türkiye vücudunu satıyor şuanda” sözlerini belirtti.
“SEÇMEN SANDIK BAŞINA GİTMEMEYİ DÜŞÜNÜYOR”
2023 sonrasının Türkiye’yi bekleyen bir kaos olduğunu söyleyen Gültekin, halkın hiçbir zaman şuanda olduğu kadar büyük bir arayış içerisinde olmadığını, şuanda olduğu kadar sistem dışı bir arayış içerisine de girmediğini söyleyerek önümüzdeki kısa vadeli dönemde olumlu yönde çok büyük değişimlerin yaşanacağı bir tarih dönemine girileceğini belirtti. Gültekin, “Kamuoyu yoklamalarında mevcut partilerin hangisi Türkiye’nin sorunlarını çözer diye sorulduğunda yüzde 40-50 oranında hiçbirisi çözmez cevabı veriliyor. Seçmenin yüzde 15’i sandık başına gitmeyeceğini söylüyor, bu protesto oyudur. Eskiden bu yoktu. Ya şu partiye oy vereceğim diyen seçmen vardı ya da kararsız seçmen vardı ama sandık başına gitmeyeceğim diyen yoktu. Mevcut partilerin, sistem partilerinin söylediklerinden bir çözüm ümidi görmediğini için sandık başına gitmemeyi düşünmüyor” diye konuştu.
“AYDIN’DA SEÇİM BARAJINI GEÇTİK”
Sosyal Cumhuriyet Partisi olarak seçime hazır olduklarını söyleyen Gültekin, “Aydın’da seçim için gerekli örgütlenme barajını geçtik. İl örgütümüzün yanı sıra üçte bir ilçede örgütlenmiş durumdayız. İl başkanımız emekli okul müdürü İsmail Altuntaş’tır. Merkezde, Söke’de, Kuşadası’nda, Didim’de, İncirliova’da ilçe teşkilatlarımız kuruldu” dedi.
Egenin bütün illerinde örgütlemiş durumda olduklarını da belirten Gültekin, “Ülke kaynaklarındaki üretimi yandaşlara aktarırsanız, sanayici ve üreticiye aktaracağınız kaynağınız kalmaz. Aydın’ın yüz yüze olduğu sorun budur. Bundan sonraki dönemde Aydın’ın sorunlarına yönelik mücadele yürütmek, mücadele içerisinde olmak ve görünür hale gelmek amacımızdır. Aydınlı yurttaşlara çağrımız da Sosyalist Cumhuriyet Partisi Aydın’da faaliyete geçti, ilçe örgütlerini kurdu. Gerçekten de bu sistemle Türkiye’nin geleceği yoktur ve Türkiye’nin Atatürk devriminin yoluna yeniden girmesi gerekiyor. Aydınlı vatandaşlarımıza Sosyalist Cumhuriyet Partisi’yle temasa geçmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyorum” diye konuştu.
“SEÇİM YATIRIMI OLARAK
GENEL AF DA VERİLECEK”
Türkiye gündemini oluşturan genel af, EYT ve başörtüsü hakkında da konuşan Gültekin, “Başörtüsü siyasal bir simgedir, bir şeriat düzeninin simgesidir. Türkiye’de türban diye bir şey yoktu, başörtüsü vardı. Anadolu kadını geleneksel olarak kullandı ve o da tozdan rüzgardan korunmak için başına taktığı bir örtüydü. İktidar ve muhalefet bu sorun için el ele vermişler, anayasa değişsin diye birbirleriyle yarışıyorlar. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na göre adil yargılanmama oranı yüzde 77’ye ulaşmış. Bu yıl Cumhuriyet’in 100. Yılı ve bu yıl bir genel seçim var ve esas genel seçim yatırımı olarak genel af da gerçekleşecektir. EYT konusu da, staj mağdurları ve Bağkur tescil mağdurları gibi kitlelerin talepleri de bir seçim yatırımı olarak karşılanacaktır” dedi. (HAZEL BAYIK) (Mehmet Aydın)

Türkiye İttifakı geliyor