TBMM’DEKİ ‘MİLLİ EGEMENLİĞİ’NİN SİMGESİ OLAN TÜRK BAYRAĞI DIŞINDAKİ BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’DEKİ ‘MİLLİ EGEMENLİĞİ’NİN SİMGESİ OLAN TÜRK BAYRAĞI DIŞINDAKİ BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan etmesinin ardından TBMM’de, ‘milli egemenliği’ simgeleyen Türk bayrağı dışındaki bayraklar yarıya indirildi.
 
Türk Bayrağı Kanunu uyarınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının önündeki Türk Bayrağı ‘milli egemenliği’ temsil ettiği için hiçbir zaman, Anıtkabir’deki bayrak da 10 Kasım dışında yarıya indirilemiyor. Ancak milli yas nedeniyle Meclis kapıları ve ek binalardaki bayraklar yarıya indirildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan milli yas genelgesinde, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir.” ifadesine yer verilmişti. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

TBMM’DEKİ ‘MİLLİ EGEMENLİĞİ’NİN SİMGESİ OLAN TÜRK BAYRAĞI DIŞINDAKİ BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ