TBMM Başkanı Kurtulmuş’un “3. Madde” çıkışı tartışma yarattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa’nın 3. maddesinde yer alan "Devletin, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü" ifadesinin değiştirilmesi gerektiğini savundu. Kurtulmuş, bu ifadenin "Devletin ülkesi ve milleti olmaz" şeklinde anlaşılabileceğini öne sürerek, ifadenin "Milletin, devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü" olarak düzeltilmesini önerdi. Ancak bu açıklama, hem iktidar hem de muhalefet partilerinden sert tepkilere yol açtı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Özellikle AK Parti kurucularından ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kurtulmuş’un önerisine sosyal medya üzerinden eleştirilerde bulundu. Çelik, TBMM’nin tarihte hiç olmadığı kadar “etkisiz ve yetkisiz” bir kurum haline geldiğini belirterek, Kurtulmuş’un geçmişteki siyasi duruşunu ve sonradan AK Parti’ye katılmasını eleştirdi.

“Has Parti başkanı iken AK Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a yönelik ağır eleştirilerde bulunan Sayın Kurtulmuş, ardından AK Parti’ye katılarak bugün Meclis Başkanı olmuştur” diyen Çelik, Kurtulmuş’un 3. maddeyle ilgili çıkışının geri adım atmakla sonuçlandığını belirtti.

Çelik’in, “3. Madde tartışması başlattı, ayar verildi, sonra çark etti” ifadeleri, Kurtulmuş’un tutumuna yönelik sert bir eleştiri olarak gündeme yansıdı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un “3. Madde” çıkışı tartışma yarattı