Savaş Çelebi: Padişahım Çok Yaşa

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savaş Çelebi: Padişahım Çok YaşaGazeteci Savaş Çelebi, son haftalarda oynanan futbol müsabakalarında taraftarların tribünlerden deprem önlemlerinin yetersizliği ve ihmaller nedeniyle hükümete protestosunu ve hükümet çevresinden de taraftarlara verilen tepkinin oluşturduğu atmosferi kaleme aldı.

PADİŞAHIM ÇOK YAŞA
Futbol Tribünleri ‘’ İstifa ‘’ dedi
Ak Parti ve MHP’li siyasilerden tepkiler gecikmedi. Üstelik zehir zemberek açıklamalarla.
*3-5 çapulcu dediler, satılmış operasyon çocukları dediler,
*bir avuç taraftar dediler,
*maçlar seyircisiz oynansın dediler.
Kısacası ‘’ Pireyi DEVE ‘’ yaptılar.
Peki gerek varmıydı bu kadarına, gerek varmıydı bir avuç dediğiniz insanların sözlerini ele alarak, onlara uymaya ve Türkiye’nin gündemini değiştirmeye.
Depremde şehit olanlara saygısızlık yapılıyor, ayıp ediliyor deniliyor ama MHP li bazı il yöneticilerinin küfürbaz konuşmaları ayıp olmuyor, 3-5 çapulcu dediğiniz taraftara zehir zemberek cevap vermek ayıp olmuyor. Sizin sözleriniz normal, sloganlar ve slogan atanlar anormal öylemi ?
Yahu anormal dediğiniz slogan Türkiye’de kendimi bildim bilesi hangi parti, hangi iktidar, hangi hükümet varsa hepsine gerek muhalefet tarafından gerekse düşüncesine ters olan halk tarafından söylenen atılan, yıllardır süre gelen bir slogan, size özel bir şey değil, sizin için üretilen bir şey değil neden anlamakta güçlük çekiyorsunuz. Süleyman Demirel’inden alın, Bülent Ecevit’e, Mesut Yılmaz’a, Tansu Çiller’e, Turgut Özal’a, Necmettin Erbakan’a kadar ‘’Hükümet istifa’’ sloganlarını duydu bu millet. Herkese mübah da size mi günah oldu.
Siyasi iktidar dediğin tribüne parmak sallamaktansa, tribündekilerin psikolojisini düşünerek ders çıkarmalı. Yılların siyasetçisi olacaksınız, siyasetin kurdu olacaksınız, siyasetin ilmini biliyoruz diyeceksiniz insanların toplumsal ve demokratik tepkisine katlanamayacaksınız öylemi ?
Millet iradesinin üzerinde bir irade yoktur, tanımıyorum diyeceksiniz ama sizin hoşunuza gitmeyen, istediğiniz gibi konuşmayan yorum yapanları millet yerine koymayacaksınız öylemi ?
*Gazeteciler zillet,
*muhalefet zillet,
*yargı zillet,
*avukatlar zillet,
*doktorlar zillet,
*işçiler zillet,
*sendikalar zillet,
*taraftarlar zillet,
*sorgulayanlar zillet,
*eleştirenler zillet,
*kendilerine yakın olmayan herkes zillet,
*kendilerine oy vermeyen halk zillet,
ağızda bir illet; gelen zillet, giden zillet…
Anlamadığınız nedir
biliyormusunuz ?
Bu insanlar iktidarın karşısındalar Hükümetin karşısında değil. Bu millet hükümet ile iktidarı ayırt edebilecek öz güvene de sahip, akla da.
Siz istiyorsunuz ki herkes sizin gibi konuşsun, siz istiyorsunuz ki kimse muhalefet olmasın, yapmasın, ‘’ Padişahım Çok Yaşa ‘’ denilsin, kusura bakmayın birileri çıkıp ‘’Kral Çıplak ‘’ diyecek, sizler de iyiyi ve kötüyü göreceksiniz, ayırt edeceksiniz çünkü sizler bir takımı değil, bir aileyi değil, bir ili değil bir ülkeyi yönetiyorsunuz.
Maçlar seyircisiz,
üniversiteler öğrencisiz,
hastaneler doktorsuz,
depremzedeler çadırsız,
millet parasız,
seçimler seçmensiz,
muhalefetsiz bir ülke bir iktidar,
tek adamlı yönetim olursa her şey güzel olacak dertler bitecek.
Yanılıyorsunuz beylerrr…
Yanılıyorsunuzzz !!! (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Savaş Çelebi: Padişahım Çok Yaşa