Özgür Özel’den Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve seçim mesajları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2028’de yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, “Ben kazanma ihtimalimizin olduğu bir seçimde kaybettirecek adımlar atmam. Kendi adaylığımı dayatıp en doğru adayın belirlenmesine engel olmam” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile koalisyon yapacağı iddialarına da yanıt veren Özel, “MHP gibi mi yapacak diyorlar. Neden yapayım? Ben partiyi iktidar yapmaya çalışıyorum ama bunu yaparken ortalama seçmenin hislerine dikkat ederim” ifadelerini kullandı. Ayrıca, gerektiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir kez daha görüşebileceğini belirten Özel, “Normalleşme bitmedi, gerekli görürsem gider yine konuşurum. 28 Şubat paşalarını istedim, hallettiler, ben de teşekkür ettim” dedi.

“Gelecek seçimin adayı ben değilim”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda net mesajlar veren Özel, gelecek seçimde aday olmayacağını belirterek, “Seçmen, Erdoğan’a karşı çıktığım için bana oy vermeyecek değil. AK Parti’ye daha önce oy vermiş seçmenler, artık partimize kulaklarını kapatmıyor. Bu göstergelerle ben her türlü bedeli ödemeye hazırım, gerekirse kendimi feda edeceğim ama partime bu seçimi kazandıracağım” dedi.

“Erdoğan’ı meclis’te ayakta karşılama tartışması”

CHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Meclis’te ayakta karşılamasıyla ilgili tartışmalara da değinen Özel, konuyla ilgili bir anket yaptıracaklarını söyledi. Özel, “Sanki daha önce ayağa kalkmamışız gibi eleştiriliyoruz. Ama 2017’ye kadar kalktık, bu bir gelenek. Seçmenimizle bu durumu tartışıp yanlış anlaşılmaları düzeltmemiz lazım” diye konuştu.

“Kimsenin karşısında ayağa kalkmayız” polemiği

CHP’yi muhalefetten kurtarmak istediğini belirten Özel, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı da eleştirdi. Özel, “Birisi çıkmış, ‘Biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız’ diyor. Partisinin oyu yüzde 1,5. Bizden giden tepki oylarını topluyorlar. Geçmişteki her konuşmanı biz devrettik” dedi.

Özel, Erdoğan ile normalleşme sürecinin devam edeceğini belirterek, gerektiğinde tekrar görüşebileceğini vurguladı.

Özgür Özel’den Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve seçim mesajları