Merkez Sağ Parti Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Şahinler Basın Açıklamasında Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Sağ Parti Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Şahinler Basın Açıklamasında BulunduHalil İbrahim Şahinler Uzun yıllardır Memleketimizin ,Milletimizin İkbali için mücadele ettiğimiz ,Gayret ettiğimiz Her siyasi Partinin Cazibe Merkezi olarak ağzından düşüremediği ,Ancak Gerçek anlamını ve tarihsel geçmişini bilmeden sadece oy deposu gibi görüp talip olduğu merkez Sağ’ı tanımlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Ülkemizde Merkez Sağ tarihsel olarak DP-AP çizgisine tekabül eder.ANAP ve DYP de merkez sağın son uzantılarıdır. (tabiiki şu anda mevcut olanlardan bahsetmiyorum ) Bu çizgi Türkiye siyasetinde büyük bir kitleyi temsil etmektedir.Bu dünde böyleydi bugünde böyledir.1954 seçimlerinde %58 oy ile DP iktidarı,1965 seçimlerinde %53 ile AP iktidarı,1983 seçimlerinde %45 ile ANAP iktidarı,1991 seçimlerinde %51 ANAP+ DYP iktidarı gösteriyorki MERKEZ SAĞ diye adlandırılan oluşum Milletimizin istediği,vatandaşımızın refah seviyesinin yükseldiği halkımızın bu huzur içerisinde yaşamını sürdürdüğü bir oluşumdur. Bundan dolayıdır ki Türkiye de yaşayan,etnik köken, din, dil, ırk ayırt etmeden sadece insan değerleri üzerine ananeleri ve gelenekleriyle vatandaşın menfaatinin her zaman önde tutan bir yapıdır. kısaca tarif etmek gerekirse ; Çağdaş ve İlimle ,Hakkaniyet ilkesi içinde bir yönetim- ön yargısız Adaletle önce Millet ve demokrasi felsefesinin üstte tutulduğu ATATÜRK ün Çizdiği yoldur.Hedefimiz büyüktür,kutsaldır bu hedefin adı TÜRKİYE dir.

Halil İbrahim Şahinler Uzun yıllardır Memleketimizin ,Milletimizin İkbali için mücadele ettiğimiz ,Gayret ettiğimiz Her siyasi Partinin Cazibe Merkezi olarak ağzından düşüremediği ,Ancak Gerçek anlamını ve tarihsel geçmişini bilmeden sadece oy deposu gibi görüp talip olduğu merkez Sağ’ı tanımlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Ülkemizde Merkez Sağ tarihsel olarak DP-AP çizgisine tekabül eder.ANAP ve DYP de merkez sağın son uzantılarıdır. (tabiiki şu anda mevcut olanlardan bahsetmiyorum ) Bu çizgi Türkiye siyasetinde büyük bir kitleyi temsil etmektedir.Bu dünde böyleydi bugünde böyledir.1954 seçimlerinde %58 oy ile DP iktidarı,1965 seçimlerinde %53 ile AP iktidarı,1983 seçimlerinde %45 ile ANAP iktidarı,1991 seçimlerinde %51 ANAP+ DYP iktidarı gösteriyorki MERKEZ SAĞ diye adlandırılan oluşum Milletimizin istediği,vatandaşımızın refah seviyesinin yükseldiği halkımızın bu huzur içerisinde yaşamını sürdürdüğü bir oluşumdur. Bundan dolayıdır ki Türkiye de yaşayan,etnik köken, din, dil, ırk ayırt etmeden sadece insan değerleri üzerine ananeleri ve gelenekleriyle vatandaşın menfaatinin her zaman önde tutan bir yapıdır. kısaca tarif etmek gerekirse ; Çağdaş ve İlimle ,Hakkaniyet ilkesi içinde bir yönetim- ön yargısız Adaletle önce Millet ve demokrasi felsefesinin üstte tutulduğu ATATÜRK ün Çizdiği yoldur.Hedefimiz büyüktür,kutsaldır bu hedefin adı TÜRKİYE dir. (newsfindy.com)

Merkez Sağ Parti Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Şahinler Basın Açıklamasında Bulundu