Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’den ATSO Başkanı Ali Bahar’a hızlı tren desteği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’den ATSO Başkanı Ali Bahar’a hızlı tren desteği

Antalya Ticaret Odası Başkanı Ali Bahar’ın Ankara’da ziyareti sonrası harekete geçen Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ile birlikte Eskişehir-Antalya YHT hattının yapımı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu nezdinde girişimlere başladıklarını duyurdu:

YHT projesi için imza kampanyası başlatan ve Bakan Uraloğlu’nu ziyaret eden  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar önderliğindeki heyetin çok doğru bir iş yaptığına işaret eden Güler, “Biz de oda ve borsa başkanları olarak Eskişehir’den çalışma başlattık. Bu girişimlerimiz bakanlık nezdinde” değerlendirmesinde bulundu.
Başkan Güler, Eskişehir-Antalya YHT hattının, hayata geçmesi durumunda, kent ekonomisi ve turizmine önemli katkılar sağlayacağına dikkati çekerek, bu konuya Eskişehir tüccar ve sanayicisinin duyarsız kalması düşünülemez. Antalya’nın ardından biz de harekete geçtik. İki kent arasındaki ulaşım süresinin 2 saate düşmesi, YHT’yi havayolundan bile avantajlı hale getirir. İki kentin ticaret ve sanayi temsilcilerinin bu çabasının karşılıksız kalmayacağını düşünüyorum” dedi.

‘ESKİŞEHİR VE ESKİŞEHİRLİNİN MENFAATİNE OLACAK’

Söz konusu YHT hattı devreye girdiğinde İstanbul ve Ankara bağlantıları nedeniyle Eskişehir’i önemli bir istasyon haline getireceğini belirten Güler, şöyle konuştu:

“İstanbul’dan Antalya’ya gitmek isteyen bir kişi Eskişehir’de mola verebilir. Bu sürede Eskişehir’i gezebilir, işlerini halledebilir veya tarihi ve turistik ziyaretler gerçekleştirebilir. Eskişehir’deki bir iş insanı için artık Antalya 2 saatlik bir mesafede olur. Eskişehir-Konya arasındaki mesafeden farkı kalmaz. Antalya nasıl bir turizm merkeziyse artık Eskişehir de önemli bir kültürel destinasyon noktası. Bu gelişimi desteklememek mümkün değil. Antalya TSO önderliğindeki Eskişehir-Antalya YHT hattı yapımı için gösterilen çabaların bir benzerini biz de Eskişehir’den oda ve borsa başkanları olarak birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirerek, bu projenin hayata geçmesini sağlayacağız. Eskişehir ve Eskişehirlinin menfaatine olacak her işin arkasındayız. Bakanlık nezdindeki girişimlerimiz karşılık bulacaktır diye düşünüyoruz.”

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’den ATSO Başkanı Ali Bahar’a hızlı tren desteği