Edremit AK Parti Tam Kadro Cumhurbaşkanının Yanında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit AK Parti Tam Kadro Cumhurbaşkanının YanındaTürkiye’nin ilk ve stratejik tesislerinden biri olacak bor karbür tesisi, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. AK Parti Edremit İlçe Başkanlığının tam kadro katıldığı açılış törenine ilgi büyüktü. Sabahın erken saatlerinde Bandırma’ya hareket eden AK Partililer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sevgi selinde karşıladılar.
 
Pervin BÖLÜKBAŞI-BALIKESİR
 
Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu; Bandırma’da hizmete giren Bor Karbür Tesisinin açılışı sonrasında bir açıklama yaptı. Umutlu yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ilk ve stratejik tesislerinden biri olacak, savunma sanayisinin gücüne güç katacak Türkiye’nin ilk bor karbür tesisi, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldığını söyledi.
Balkan Umutlu; “ Dünya bor rezervinin yüzde 73’üne sahip olan Türkiye’de, Eti Maden geçen yıl 1 milyar 321 milyon dolarlık satış geliriyle rekor kırdı. Bugün burada Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği tesis tam kapasite çalıştığında 279 kişinin istihdam edilecek. Yılda 1000 ton bor karbür üretilecek. Elmas ve kübik bordan sonra en sert üçüncü madde olan bor karbür, başta savunma sanayisi olmak üzere birçok alanda kullanılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız kürsüden yaptığı konuşmada, ‘ Bor cevherini borik asite ve atıklarını da lityuma dönüştürüp satıyoruz. Bunun dışında kullanım alanlarını da artırıyoruz. Nitekim bu attığımız adımlar bize rekorlar getiriyor. İki yıl üst üste bor ihracatında rekor kırdık. Yeni rekorlar için yeni tesisler ve katma değerli ürün portföyünün artması gerekiyordu. Bu tesisle bunu da yapmış olacağız.’ Dedi. AK Parti Hükümeti olarak 21 yıldır büyük işler yapıyoruz. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler de de tekrar tarih yazacağız. “ diye konuştu.
Yerli ve milli olan Altay tankında çelik zırhta da bor karbür bulunmakta olduğunun altını çizen Başkan Umutlu; “ Endüstriyel olarak çeliklere sertlik ve aşınmaya karşı direncini arttırması amacıyla, kaynak elektrotlarında aşınmaya karşı direnci arttırması amacıyla, aşındırıcılar ve zımparalarda katkı maddesi olarak kullanılırlar. Bor karbür, demir ve alaşımlı metallerin yüzeylerine difüzyon yardımı ile koruma amaçlı kaplanır. Ayrıca ağır işlerde kullanılmak için çok daha avantajlıdır ve diğer malzemelere göre çok sert yapıdadır. Bu tesisimizin önemini anlatmak çok önemlidir. “ diye konuştu. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Edremit AK Parti Tam Kadro Cumhurbaşkanının Yanında