Daşdöner ve taksici esnafından Başkan Başdeğirmen’e ziyaret

Yeni otogar bölgesinde hizmet veren taksici esnafı Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner ile birlikte Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Isparta / BHA 

Daşdöner, ulaşım esnafının en rahat çalıştığı dönemin Başkan Başdeğirmen’in dönemi olduğunu belirtirken Başdeğirmen, “Bizler taksici ve tüm esnafımızın yaptıkları ticaretlerinde faydalı olmaya, kazançlarında kolaylıklar sağlamaya çalışan bir ekibiz” dedi.

Ziyarette taksici esnafı adına konuşan Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in bölgenin en güzel otogarını Isparta’ya kazandırdığını belirterek, teşekkür etti. Isparta’da taksici, otobüsçü ve servisçi esnafının en rahat çalıştığı dönemin Başkan Başdeğirmen’in dönemi olduğuna değinen Daşdöner, “Göreve gelir gelmez esnafın tüm sorunlarını çözmeye gayret gösterdiniz. Her zaman esnaf dostu bir belediye başkanı olduğunuzu, arkamızda olduğunuzu bize hissettirdiniz. Teşekkür ederiz” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, taksici esnafının her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde hareket ettiklerini belirtti.  Başkan Başdeğirmen, “Göreve gelir gelmez yazıhanelerinizin değişmesi, araç parklarının ayarlanması, birleşmeler gibi talepler yerine getirilerek 5 yıldır hiçbir sorun olmadan sizlerin isteklerini yerine getirerek bugünlere geldik. Bir belediye olarak sizlerin rahat çalışması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Sizler de çoğu zaman dışarıdan gelen vatandaşlarımıza hizmet veriyorsunuz. İlk intiba sağlayan, sorulan sorulara gerekli şekilde cevap verebilen taksicilerimiz sayesinde şehrimiz gelen kişiler anlamında çok güzel sonuçlar alıyor. Bizler taksici ve diğer esnaflarımızla beraber tüm esnafımızla yaptıkları ticaretlerinde faydalı olmaya, kazançlarında kolaylıklar sağlamaya çalışan bir ekibiz” şeklinde konuştu

Uzun yıllardır şehirde taksi plakası satışı yapılmadığına değinen Başkan Başdeğirmen, “Nüfusun 150 bin olduğu dönemden bu yana ilave taksi plakası satışı yapılmamış. Ama şehrimiz büyüyor, ihtiyaçlar artıyor, 2 üniversitemiz oldu, eğitim, kültür, sağlık ve turizm anlamında gelişti. Bunlara da insanların daha kolay ulaşabilmeleri ve gecede taksi aradıklarında bulabilmeleri için plaka satışı talebi geldi. 2-3 yıldır bu talep geliyordu. Biz de bu talebi değerlendirip ihaleye çıktık. Isparta’da boş olan, durağında durmayıp da müşterinin çok olduğu yerde duran taksileri tespit ettik. Sizlerin kuralları hangi taksi durağındaysanız orada olmak zorundasınız ve bir taksi durağına 300 metreden yakın olduğunuzda oranın müşterisini almamanız gerekiyor. Buradaki olumsuzluklar varsa bunları çözebilmek için çalışma yapmak zorundayız. Sizlerin problemlerini çözüyoruz ama vatandaşımızın da istediği zaman taksiye binerek rahatça gideceği yere gidebilmesini de sağlamamız gerekiyor. O da bize düşüyor. Biz de böyle bir düşünceyle 20 tane T plakası ihalesine çıktık. 20 taksiyle eksik yerleri kapatmamız gerekiyor. Buradaki dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Kimseyi üzmeden, rızkına mani olmadan evine ekmek götürmek isteyen arkadaşlarımıza destek vermek istiyoruz. İnşallah böyle devam edeceğiz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim sizlere bereketli kazançlar nasip etsin” ifadelerinde bulundu.

23-08-2024-otogar-taksici-esnaf-baskan-ziyaret-2.JPG.webp

Daşdöner ve taksici esnafından Başkan Başdeğirmen’e ziyaret