Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu milletin iman kalesini çökertmek için pervasızca saldırıyorlar.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Millet olarak son iki asırdır çok yönlü, çok ince düşünülmüş bir kuşatmayla karşı karşıyayız.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı” konuşmasında, gönül coğrafyasındaki tüm kardeşlerine selam gönderdiğini ve Filistin ile Gazze’deki mazlumlara derin sevgilerini iletti.

Konuşmasında, son dönemde, dini değerlerimize yönelik saldırılar ve ideolojik bağnazlıklar karşısında toplumun dayanışma içinde olması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu saldırıların artarak devam ettiğini ve bazı grupların bu durumu fırsatçılıkla kullandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinde;

“Millet olarak son iki asırdır çok yönlü, çok ince düşünülmüş bir kuşatmayla karşı karşıyayız. Milletimizin ruh köküyle, kadim medeniyet değerleriyle bağını zayıflatmak isteyenler, yıllardır aynı noktayı hedef alıyor, aynı noktaya hançer vuruyor. Bu milletin iman kalesini çökertmek için hiç olmazsa bu kalede gedik açmak için yıllardır pervasızca saldırıyorlar. Bunu bir dönem camilerimizi kapatarak, ahıra çevirerek, satarak yaptılar. Bir dönem minarelerimizden günde 5 defa yükselen Allahu ekber nidalarını susturarak yaptılar. Bir dönem Kur’an-ı Kerim’leri, ilmihal kitaplarını, elifbaları toplatarak yaptılar. Bir dönem mütefekkirlerimizi, münevverlerimizi, Kur’an talebesi yetiştiren alimlerimizi hapse atarak yaptılar. Bir dönem insanları mülteci, yobaz, takunyalı, tarikatçı, başörtülü, takkeli diye tahkir ederek, fişleyerek kendi öz yurdunda paryalaştırarak yaptılar. Bir dönem imam hatip okullarının kapısına zincir vurarak başörtülü kızları üniversite kapısında ağlatarak yaptılar. Bir dönem Kur’an kurslarına saldırarak, camilere saldırarak ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.’ emrine ram olan hocalarımıza saldırarak, yalan ve iftiralarla diyanet camiamıza saldırarak, bu milleti manen çökertmeye çalıştılar.”

Erdoğan, bu anlamlı gecede, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları manevi iklimde tebrik etti. “Kalplerimizi birleştiren, ruhlarımızı ve dualarımızı bir araya getiren Rabbimize sonsuz şükürler olsun.” ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı, vatan ve millet için canlarını feda eden şehitlerin aziz hatıralarını saygıyla anarak gazilere de teşekkür etti. Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu geceyi taptaze bir şuurla ihya edeceklerini ve bu güzel gecenin tüm insanlık için hayırlar getirmesini temenni ettiklerini söyledi.

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl Mevlid-i Nebi Haftası’nı farklı bir tema altında düzenlediğini, bu yılki temanın “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” olarak belirlendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı, Hz. Ayşe’nin, Hz. Muhammed’i “Yürüyen Kur’an” olarak tarif ettiğini hatırlatarak, onun hayatının Kur’an’ı en iyi şekilde yaşadığını ifade etti. Bu bağlamda, kişisel ve toplumsal şahsiyet inşasının önemine dikkat çekti ve İslam’ın değerlerine sıkı sıkıya sarılmanın gerekliliğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın sonunda, din görevlilerinin misyonunu vurgulayarak, onların iman kalesinin muhafızları olduklarını ve bu önemli görevde başarılı olmalarını temenni etti. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili hazırlanan filmle devam etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye takdim etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu milletin iman kalesini çökertmek için pervasızca saldırıyorlar.”