CHP’li Halıcı: ‘Eğirdir gölünü sinekler kapladı ve koku şehre yayıldı’

CHP Isparta Milletvekili ve PM Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Eğirdir Gölü’nün yanından iktidara ve yetkililere seslendi. Halıcı “Göl sadece kuruma değil; şimdi de bataklığa dönüşme tehlikesiyle de karşı karşıya. Şu anda gölü sinekler kaplamış durumda. Göl geri çekildiği için bitkiler kurudu ve bu nedenle çok kötü kokular yayılıyor. Vatandaşlar çok rahatsız.” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Murat Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Ursavaş ve son seçimde Belediye Başkan Adayı olan Necati Savaş ile birlikte gölün kenarında açıklamalarda bulunan Halıcı, bundan dört yıl önce Eğirdir Gölü’nün kaybedilmemesi için yine aynı yerde uyarılarda bulunup çözüm önerilerini sunduklarını hatırlatarak “Şu anda Eğirdir Gölü’nün çekildiğini görüyoruz. Gölde olağanüstü kötü kokular var çünkü göl çekildikten sonra bütün bitkiler çürüdü ve sineklenmeye yol açtı. Eğirdir’deki ve çevredeki tüm vatandaşlarımız bu durumdan çok rahatsız” ifadelerini kullandı.

GÖL SADECE ISPARTA’NIN DEĞİL TÜM VATANDAŞLARIN
Hikmet Yalım Halıcı açıklamasında ayrıca şunları söyledi;

“Biz bunun olacağını yıllardır söyledik, uyarılarda bulunduk. Bu konuyu siyaset üzeri ele almak zorundayız. Bu göl sadece Isparta’nın değil tüm vatandaşların bir değeridir. Biz parti olarak, belediye meclis üyelerimiz ve tüm gücümüzle sorunun çözümünde her zaman hazırız. Buradan yeniden gölün yok olmaması ve önlem alınması için çağrıda bulunuyorum.”

CHP’li Halıcı: ‘Eğirdir gölünü sinekler kapladı ve koku şehre yayıldı’