CHP’li Başarır: „150 gün sonra iktidardayız“

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Başarır: „150 gün sonra iktidardayız“Birlik Haber Ajansı
HAMBURG – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hamburg Birliği (CHP Hamburg), yapılan olağan genel kurul ile yeni başkanını belirledi. ID Diamond Düğün Salonunda yapılan genel kurula, üyelerin dışında değişik dernek ve kurumlardan yaklaşık 200 kişi katıldı. Seçime misafir olarak katılan 27. Dönem CHP Mersin Miletvekili Ali Mahir Başarır, seçim öncesi yaptığı konuşmada 150 gün sonra iktidara geleceklerini iddia ederek „Biz geliyoruz, halk geliyor, en taraflı ankette bile kazanıyoruz. En tarafsız ankette de farkla kazanıyoruz. İktidar olduğumuzda her yoksula bir daire yapacağız. Üstelik arsasını da biz vereceğiz“ vaadinde bulundu.

Başkan Erol Buldak’ın selamlama konuşmasında sonra Divan kurulu seçildi. Divan başkanlığına Mesut Sipahi, yardımcılıklarına ise Orhan Özgür ile Şenay Gemici seçildiler. Daha sonra faaliyet ve mali raporlar okunarak üzerinde tartışmalar yapıldı. Özellikle üyelere gönderilen mektuplarda usül hatası yapıldığı, bazı üyelerer mektupların ulaşmadığı veya geç ulaştığı konusu tartışılarak seçimlerin ertelenmesini talep edenler oldu. Genel kuruldaki oylamayla bu kabul görmedi. Hararetli geçen tartışmalarda araya giren Milletvekili Başarır, ikli görüşmelerle ortamı yumuşatmaya çalıştı. Başkan Buldak’ın da konuşmalar sırasındaki ses tonu bazı kadın üyeler tarafından eleştirilerek „Kadınlara hitap şeklinize dikkat edin“ diye uyarıldı. Buldak da „Benim ses tonum böyle, kişisel bir hedef gösterme olamaz“ şeklinde cevam verdi. Yönetim oy çokluğuyla aklanarak kasadaki 2.093 Euro’yu yeni yönetime teslim etti. Ayrıca yapılan tüzük değişikliğinde „Hamburg ve Schleswig/Holstein Eyalet Birliği“ ibaresi değiştirilerek „Hamburg“ yapıldı. Ayrıca disiplin kurulu oluşturuldu.

Adaylar konuştu
Samsun-Atakum Belediye Meclisi Üyesi olan Hulisi Işıtan ile Fikret İşçi’nin başkanlık için adaylığını önceden açıkladığı seçimlerden önce iki aday da konuşma yaparak seçim vaadlerini okudular. Üye sayısını arttırmak istediklerini belirten Işıtan „Seçimlere iyi hazırlanıp seçim koordinasyon merkezi kurmak, sandıklara sahip çıkmak ve seçmen taşımak da önemli“ dedi. Işıtan, gençlere ve kadınlara yönelik de çalışma yapacaklarını söyledi.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ, SALONU TERK ETTİ
Diğer aday Fikret İşçi (57) ise daha çok Türkiye’deki sıkıntıları anlatan bir konuşma yaptıktan sonra
“Ben bugün burada isterdim ki eşit şartlarda yarış olsun ve projeler anlatılsın. Sonucu da seçmen belirlesin isterdim. 4,5 yıldır yıldır yeni üye yapılmazken, son 6 haftada 33 tane yeni üye yapıldı. Benim gönderdiğim 6 üyeden sadece 1 kişi üyeliğe kabul edildi. Seçimi kazanmak için Ortada haksız bir rekabet var. Bu şartlar altında seçime girmek istemiyorum ve başkanlık adaylığından geri çekiliyorum“ dedi. Salonda şok etkisi oluşturan bu karardan sonra Fikret İşçi sonucu beklmeden salonu terketti.

İşçi daha sonra sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
„CHP Hamburg Birliği’nde bugün tam anlamıyla bir tiyatro oynanmıştır. Bu Tiyatro oyununa seyirci kalınmıştır. Hatta desdek sunulmuştur. Sizi gidi maskeli demokratlar sizi. Maskeniz düşmüştür. Gerçi ben 2,5 sene önce bu sahte demokrat maske takanların “CHP zihniyetin faşist ürünü” diyen ve Atatürk’e dil uzatan zatı özel davet edip sonra koruma altına alanları da çok iyi bilirim. O günde topyekûn hizmet ettiniz bu tiyatro oyununa. Sonuçta Hamam aynı. Sadece tellahlar değişti. Bu kuruma bu seviye yakışmadı. Benim yaşım artık Demokrasiçilik oynamak için geçti. Ben bugün burda isterdim ki tespitler yapılarak, projeler ortaya konulularak eşit şartlarda yarış olsun. CHP olarak nasıl seçmen kazanacağımız anlatılarak, üyelerin objektif düşünce değerleriyle oy kullanılsın isterdim. 33 tane taraftar üye transfer edilmişti. Bu da genel kurulun yüzde 40’a yakın üye zemininde bir oynama anlamına gelmekteydi. Bu tiyatro oyunun bir parcası olmamak adına, 3 aydır sürdürdüğüm başkan adaylığımdan çekildim. İlkeli ve onurlu duruş sergilediğime inanıyorum.“

YENİ YÖNETİM
Seçimlere tek aday olarak giren Hulisi Işıtan 204 üyeden salona gelen 93 üyenin 81’inden „evet“ oyu alarak derneğin yeni başkanı oldu. 4,5 yıldır başkanlık yapan ve tekrar aday olmayan Erol Buldak, koltuğunu Işıtan’a devretti. Seçim sonras Hulisi Işıtan tebrikleri kabul etti ve 10 maddelik projelerini hayata geçirmek için kolları sıvayacaklarını söyledi.

Daha sonra yapılan yönetim kurulu seçimlerinde ise Erdoğan Bayram, Zeynep Arslan, Hayriye Ayhan, Musa Özer, Celal Cengiz, Eyüp Dolaş, Taşkın Irmak, Lider Dalyan, Kenan İşlen, Hakan Demir, Filiz Özmen, Doğan Kuşdül ve Meral Çelik yönetime seçildi.
Disiplin Kurulu: Erkan Erçin, Aslan Ok ve Ayhan Oban.
Denetleme Kurulu: Haydar Erkişi, Neslihan Bayram, Zeki Ciğer. (Post medya / ALMANYA)

CHP’li Başarır: „150 gün sonra iktidardayız“