CHP yeni başkanını seçmek için 27 Kasım’da seçime gidiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP yeni başkanını seçmek için 27 Kasım’da seçime gidiyorHAMBURG – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hamburg ve Schleswig/Holstein Eyalet Birliği, 27 Kasım’da seçime gidiyor. Pandemiden dolayı seçimin gecikmesinden dolayı 6 Ekim’de toplanan yönetim kurulu kararıyla 27 Kasım’da seçime gitme kararı aldıklarını belirten Başkan Erol Buldak yaptığı basın açıklamasında; „Başta pandemi dönemi olmak üzere CHP Yurtdışı Örgütlenmesinin ve CHP Almanya’nın yeniden yapılanması, görev değişiklikleri, atamalar, yeni örgütlenme modelleri, tüzük değişlikleri, son olarak yaz tatili öncesi planlanan ve gerçekleştiremediğimiz süreç, akabinde tatil sonrasına planladığımız ancak özel sebeblerden dolayı aksiliklerin oluşması ile uzun bir süreden beri yapamadığımız CHP genel kurulunu 27 Kasım 2022’de yapma kararı aldık. Başta üyelerimiz ve CHP gönüllüleri olmak üzere tüm kamuoyuna bildiriyoruz“ dedi.

Buldak: Tüzüğün dışına çıkmadık
Göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları her aktive ve çalışmaları CHP Genel Merkezindeki görevli ve yetkili kişilerle koordinasyon içinde ve karşılıklı görüş alışverişi ile yaptıklarına dikkat çeken Buldak „Bundan sonraki süreçte ayrıntılı bilgileri yasal çerçevede ve tüzüğümüz gereği üyelerimizle ve ilgili kurum ve kişilerle istişare içerisinde paylaşacağız. Genel kurulumuzun bizlere ve iktidara yürüyen partimize yakışır şekilde geçmesi inancımla tüm üyelerimizi katkı sunmaya ve katılım göstermeye davet ediyorum“ açıklamasında bulundu.

Fikret İşçi adaylığını açıklamıştı
Yönetimde daha önce görev alan Fikret İşçi ise 2-3 aydan beri, yönetim kurulunun tüzüğün 10 ve 11. maddesine uymadığını belirterek „En kısa zamanda seçim istiyoruz“ çağrısı yapıyordu. Seçimlerde başkanlığa aday olduğunu da açıklayan Tokatlı Fikret İşçi, „Bir süredir çok sayıda CHP gönüldaşları ile yapılan temas ve görüşmeler sonucu girdiğimiz yolda, CHP yönetiminde değişim olması için başkanlığa adayım“ dedi. Diğer yandan bazı CHP’liler de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, yönetime ulaşamadıklarını ve bir an önce seçim yapılması çağrısında bulunmuşlardı. (Erdal Altuntaş)

CHP yeni başkanını seçmek için 27 Kasım’da seçime gidiyor