Başkan Umutlu’dan Hayvan Haklarını Koruma Sözü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Umutlu’dan Hayvan Haklarını Koruma SözüPervin BÖLÜKBAŞI-BALIKESİR/BHA-AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, Kaz Dağları Hayvan Hakları İnsiyatifi & Hayfed – Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı ve Yöneticileri tarafından “ Oylarımız Hayvanlar İçin” kampanyası kapsamında “ Söz Veriyorum” taahhütnamesi imzaladı. Başkan Umutlu; sokak hayvanları konusunda çok hassas olduklarını söyleyerek, bu taahhütnameyi hiç tereddütsüz imzaladığının altını çizdi.
Kazdağları Hayvan Hakları İnsiyatifi & HayFed- Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu adına Arzu Ölmez’in imzalattığı” Oylarımız Hayvanlar İçin” kampanyasına destek olacaklarına söz veren AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Umutlu; Hayvanseverler ile beraber çalışmanın en iyi yol olduğunu dile getirdi. Sokak Hayvanlarını en iyi tanıyan sokak sokak, tek tek bilen kişilerin gerçek Hayvanseverler olduğuna dikkat çekerek, “ Bu taahhütnamede ne yazıyorsa hiç çekinmeden altına imzamı atarım. Yasal prosedürde ne gerekiyorsa, bizlere ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.
İmzalanan, “ Söz Veriyorum Taahhütnamesi”nin içeriği şu şekildir.
1.Sahipsiz hayvan sorununda üremeyi kontrol altına alacak tek çözüm olan kısırlaştırmayı tüm belediyelerin kendi sınırları içinde kuracakları kısırlaştırma merkezlerinde yapmalarını sağlamak üzere çalışmalar yapacağıma,
2. Belediyelerin köpekleri toplayıp başka şehirlere, köylere, ormanlara atmalarına kılıf olan devasa barınaklar ve yaşam alanı!! kurulmasına karşı çıkacağıma, ‘’dev barınaklar ve yaşam alanlarının!!!’’ sahipsiz köpek sayısında büyük artışlar getireceği bilgisini yerel yönetimler ile paylaşacağıma.
3. Her belediyenin yeterli sayıda veteriner hekim ve yardımcı eleman alması için çalışacağıma,
4. Kendi partimde hayvan hakları komisyonları kurup, bütün hayvan severler ile çalışacağıma,
5. Hayvanların kaçak üretimine, satışına, yasa dışı ithalatı ve internet ortamındaki her türlü yası dışı satış ve yayınlarına, hayvan deneyleri, hayvanat bahçeleri, yunus parkları, sirklere, horoz ve köpek dövüşlerine, at, eşek, katır gibi yük hayvanlarının zulüm altında kullanılıp sonra kesime gönderilmesine, avcılık ve yaban hayvanlarına yönelik yanlış uygulamalara karşı insani ve vicdani boyutta tüm yasal tedbirlerin alınması için destek olacağıma,
6. Seçildiğim takdirde Doğayı ve hayvanların yaşam haklarını koruyacak yasal prosedürlerin ve uygulamaların doğru biçimde uygulanması ve geliştirilmesi için gönüllüler ve STK’lar ile iletişim içinde ulusal ve yerel bazda çalışmalar yapacağıma söz veriyorum. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Başkan Umutlu’dan Hayvan Haklarını Koruma Sözü