“Aydın’ın sesini duyurmasını istiyorum”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Aydın’ın sesini duyurmasını istiyorum”AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı, İş İnsanı Avukat Rıdvan Eşin, tvDEN ekranlarında Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına konuk oldu. Milletvekilliği aday adaylığı sürecini ve Aydın iline dair düşüncelerini aktaran Eşin, “Aydın’ın sesini duyurmasını istiyorum” dedi.
 
Mehmet Aydın – AYDIN – Birlik Haber Ajansı (BHA)
 
Daha fazla insana ulaşarak daha fazla fayda sağlama amacı ile milletvekilliği aday adaylığı sürecinin devam ettiğini belirten Eşin, milletvekili olduktan sonraki süreçte yerel belediyelerin aksine sadece tek bir bölge ile sınırlı kalmayıp Aydın ilindeki 17 ilçeyi kapsayan bir hizmet ağı oluşacağını vurguladı. Eşin, aday adaylığı sürecini şu ifadelerle aktardı: “Milletvekili olabilmeniz noktasına öncelikle belli bir prosedür var. Bunlardan bir tanesi kamuoyu anketleri. Öncelikle Aydın halkının size bakış açısı, ikincisi temayül yoklaması. Teşkilatın size bakış açısı, üçüncüsü mülakat. Mülakatta da sizin kendinizi ifade ediş tarzınız. Bunların hepsi bir bütün olarak değerlendiriliyor. Tabi bunun yanında yine istihbaratın raporları net bir şekilde alınıyor. Çünkü vatandaş çıkabilir konuşması çok düzgün olabilir pek çok insan tarafından tanınıyor, seviliyor olabilir ama aynı zamanda milli güvenliğe zarar verebilecek şeylerden de uzak olması gerekiyor. Bunların hepsi tamam olduktan sonra adaylık müracaatı yapıyorsunuz. Sonrasında da tüm kurullar kendi raporlarını hazırlayıp Cumhurbaşkanlarımızın önüne koyuyor. Raporlarla karar veriliyor ve karar neticesinde de liste ile seçime gidiyorsunuz”
 
“SİYASETİN UZUN SOLUKLU BİR İŞ OLDUĞUNU ANLADIM”
 
Gerçekleştirdikleri ilçe teşkilat ziyaretlerinde coşku ile karşılandığını ifade eden Eşin, geçmişte yaptığı çalışmaların kendisine geri dönüşünün iyi bir noktada ilerlediğini ve böylelikle siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu vurguladı. Eşin, “Geçmişten gelen çalışmaların etkili olduğunu ziyaretlerde gördük. Hep derlerdi ya siyaset uzun soluklu bir iştir diye bunun uzun soluklu bir iş olduğunu anladım. Bilmek lazımmış, tecrübe etmek lazımmış, insanlara dokunmak lazımmış. Bir insanla konuşurken hani sadece seçim zamanı değil seçimden çok önceden de o insanlar dertleriyle dertlenmiş olman mutluluklarıyla mutlu olmuş olman gerekiyormuş” diye konuştu.
 
“BÜTÜN DÜNYANIN GÖZÜ 2023 SEÇİMLERİNDE”
 
2023 genel seçimlerini değerlendiren Eşin şu ifadelerle düşüncelerini aktardı: “ Yurtdışı basınına baktığımız zaman tüm dünyanın gözünün işte Asya ile Avrupa ortasında yer alan bir ülke, bir tarafınızda İsrail gibi dünyadaki siyonizmin merkezine yer alan bir yapı, bir tarafta Rusya gibi daha geçen güne kadar soğuk savaş yıllarında dünyanın ikinci büyük gücü, dolayısıyla hemen altınızda yine yıllardır kan ve gözyaşının eksik olmadığı o Ortadoğu coğrafyası, hemen üst tarafa çıkıyorsunuz işte Rusya, Çin, Hindistan gibi dünyanın en büyük nüfusuna sahip iki devlete çok yakın mesafedesiniz, Medeniyetin kapısı olarak görülen Avrupa’yla sınır komşususunuz ve bunlar tam ortasındasınız. Dolayısıyla Türkiye’de başa gelecek insanlar tüm dünyayı ilgilendiriyor. Çünkü kararları etkiliyor. Bu noktada bütün yani gözü bu seçimde zor bir seçim sonucu anlamında herkesin merakla beklediği bir seçim. Avrupalıların farklı hesabı olabilir, Amerikalılar farklı hesabı olabilir. Fakat biz öncelikle kendi memleketimizi, kendi insanımızı düşünmek zorundayız”
 
Eşin, Emin Aydın’ın “Niye AK Parti?” sorusuna şu cevabı verdi:” Türkiye’de ki partilerin geneline baktığınız zaman artık belli bir ideoloji üzerine hareket edilmiyor. Dolayısıyla daha çok iş, tecrübe, pratik ve projeler anlamında siyasi partiler tüzükleri ona göre hazırlıyor. Seçim beyannamelerini buna göre hazırlıyor. Bizler büyüklerimiz kadar fakirliği ya da yokluğu derinden yaşamadık. Dedem anlatırdı köyde bir tane ceketimiz vardı. Köyün ceketiydi diye. Şimdi bir evde 20 ceket var. O arada geçen sürece saygı duymak lazım. Gelinen noktaya dikkat etmek lazım”
 
EŞİN, TÜRKİYE’DEKİ MÜLK FİYATLARI İLE AVRUPADAKİLERİN AYNI OLDUĞUNU VURGULADI
 
Aydın’ın Mimar Sinan mahallesinden satın alınan bir ev ile Almanya’da satın alınan bir evin eşit değerde olduğunu aktaran Eşin, bunun sebebinin hızlı bir Avrupa Birliği’ne hazırlanış süreci olabileceğini düşündüğünü belirtti. Eşin, “ Önceden evi olmayan vatandaşlarımız vardı şuan hala daha var ama eskiden Almanya’da Fransa’da bir ev satın alabilmen için örneğin Mimar Sinan Mahallesi’ndeki gibi villa yaklaşık 15 milyon civarında. Yani şu an 250-300 bin euroya çok güzel bir daire alabiliyorsunuz. Almanya’dan 500.000 liraya Mimar Sinan’daki gibi bir villa alabiliyorsunuz. Sanki çok az bir süre kalmış, Avrupa Birliği’ne girecekmişiz gibi bir hissiyat var içimde. Dolayısıyla her şeyin oraya uygun hale getirilmesi gerekiyor. Yani ev fiyatlarını da oraya uygun hale getirilmesi gerekiyor. İşte alacağınız ürünlerde onlara uygun hale getirilmesi gerekiyor. Parayı uygun hale getirdiğimiz de her şey aynı noktaya gelecek”
 
“HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA İCRAATLARDA O KADAR BÜYÜK OLACAKTIR”
 
Eşin, aday adaylığı sürecinin ardından milletvekili olma durumunda Aydın şehrine kazandıracağı en büyük icraatın Havalimanı olacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “İnsanların hayalleri ne kadar büyük olursa icraatları da o kadar büyük olur. Ama büyük işler küçük adamlarla maalesef yapılamıyor. Aydın’ın sesini duyurmasını istiyorum, Küçük bir yerleşke olarak mı kalmasın istiyorum. 90 kilometrelik sahil şeridi olan Didim ya da 20 kilometre tek parça sahili olan Kuşadası gibi iki tane değer var elimizde. Bodrum Havalimanı yaklaşık 150 km uzakta, İzmir havalimanı yaklaşık 90 kilometre uzakta. İnsanlar uçaklarını en fazla yarım saatlik gibi mesafede gidecekleri yere varmak istiyorlar. Eğer bölgenin ismini bir noktaya taşıyabilecekse bu noktada Aydın’da turizm gelirlerini geliştirmek istiyorsak havalimanı yapmamız gerekiyor. Uluslararası bir havalimanı ortaya koymaktır” (Birlik Haber Ajansı-BHA)

“Aydın’ın sesini duyurmasını istiyorum”